Anton Hrachovský Hokej Správy

Fanúšikovia sa podelili o energiu. Ľuďom v prvej línii pripravili prekvapenie, VIDEO

V boji proti novému koronavírusu sa spojil aj hokejový fanklub. Potleskom si uctili úsilie tých, ktorí sú nebezpečenstvu nákazy vystavení každý deň.

Zdroj: Facebook

Už niekoľko dní brázdia po večeroch ulice Nových Zámkov členovia faklubu miestneho tipsportligového klubu. Spoločne sa rozhodli, že hrdinkám a hrdinom dnešných dní venujú ďakovačku.

Patrí všetkým, ktorí na Slovensku zabezpečujú bežný život a nasadzujú svoje životy. Či už ide o zdravotníkov, záchranárov, policajtov, hasičov, predavačky v obchodoch a lekárňach, autobusárov, taxikárov, železničiarov, poštárky alebo kuriérov.

Podpora od fanklubu

Vyzbrojení ochrannými rúškami a dodržiavajúc odstup a ďalšie bezpečnostné opatrenia „obehli“ v Zámkoch niekoľko lokalít. V sobotu 4. apríla večer prišli podporiť aj lekárov, zdravotníkov, ošetrovateľov ale aj policajtov a vojakov pred fakultnú nemocnicu s poliklinikou.

Ich iniciatívu ocenilo aj vedenie nemocnice, ktorej pracovníci sú v každodennom nasadení. „Členovia Fanklubu HC Nové Zámky prišli podporiť našich kolegov a všetkých, ktorí nám pomáhajú. Prišli zatlieskať, zabubnovať, odovzdať pozitívnu energiu a poďakovať. Za ich poďakovanie a povzbudenie im veľmi pekne ďakujeme,“ vyjadrilo sa vedenie nemocnice. Po skandovanom potlesku zaznela aj slovenská hymna.

Poďakovanie v uliciach

Lokality, v ktorých predtým ďakovačky spustili, držali až do poslednej chvíle prísne v tajnosti. Do okien vylákali obyvateľov napríklad na uliciach Cyrilometodskej, T.G. Masaryka, Výpalisku, S.H. Vajanského, Šoltésovej, Tatranskej, Nábrežnej či Novomestskej.

Uznania sa v uliciach dostalo aj zdravotníkom, hasičom a policajtom. Podporu takto adresovali aj ošetrovateľom v domove dôchodcov.

„Iniciatíva vznikla po konci hokejovej ligy. Nikdy to nie je len pre zdravotnícky personál, je to pre všetkých, ktorí svojou prácou a činnosťou robia pre našu spoločnosť. Týmto spôsobom ďakujeme vždy prísne v malom počte. Dodržiavame si odstup, s výnimkou rodinných príslušníkov,“ ozrejmil člen fanklubu Peter Hatina.

„Snažili sme sa prejsť celé mesto. Naozaj to nieje o tom, že by sme nemali čo robiť. Ako zohratá partia z tribún sme takto chceli "´naštartovať´ ďakovanie aj v našom meste. Včera sme poďakovali ešte hasičom. Verím, že sa vidíme spolu a zdraví po Veľkej noci. HC Nové Zámky nám už zapožičalo aparatúru, ktorú využívame. No a ak všetko pominie, pozveme všetkých a symbolicky okolo nemocnice spravíme kruh spolupatričnosti,“ dodal Hatina.

Hokejoví fanúšikovia sa podelili o energiu
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM