Monika Földešiová Hokej

Fanúšikovia organizujú na Demitrovu počesť pochod

Tragická smrť hokejového útočníka Pavla Demitru zasiahla celé Slovensko. V súvislosti s leteckou tragédiou v ruskom Jaroslavli nariadil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) organizátorom všetkých majstrovských zápasov vo všetkých súťažiach riadených

V prestávkach a prerušeniach hry týchto majstrovských stretnutí SZĽH nariadil nepoužívať reprodukovanú hudbu. Slovenský zväz ľadového hokeja zároveň odporučil organizátorom majstrovských stretnutí v spolupráci s prevádzkovateľmi zimných štadiónov podľa možnosti vyvesiť smútočnú čiernu zástavu.

Zármutok nad smútkom Pavla Demitru vyjadrujú aj fanúšikovia na sociálnych sieťach. Na Facebooku vytvorili viacero skupín venovaných pamiatke kapitána slovenskej reprezentácie na poslednom svetovom šampionáte. Po spontánnom smútočnom zhromaždení v Trenčíne organizujú fanúšikovia vo štvrtok v Bratislave smútočný pochod mestom. Sprievod by sa mal začať o 17.30 h pred zimným štadiónom Ondreja Nepelu a fanúšikovia sa s legendárnym hráčom rozlúčia na Námestí SNP. Rovnaký pochod chystajú na piatok aj v Košiciach, kde je zraz medzi 17.30 a 18.00 h pred Steel Arénou a následne sa fanúšikovia presunú na Hlavnú ulicu. Ďalší fanúšikovia vyzývajú za zapálenie sviečky za Pavla Demitru, či na oblečenie čierneho trička na znak smútku alebo minútu ticha v sobotu 10. septembra o 21.00 h. Na sociálnych sieťach nechýbajú ani výzvy za vyhlásenie štátneho smútku či na premenovanie ulice pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, kde dubnický rodák odohral svoj posledný reprezentačný zá­pas.

www.hokejportal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM