Anton Hrachovský Rôzne Hokej Šport

Fanklub pomáha aj mimo arény: Hokejová krv pomôže tým, ktorí to potrebujú, FOTO

Novozámockí hokejoví fanúšikovia radi pomôžu. Naposledy to dokázali darovaním najvzácnejšej tekutiny.

Ilustračný obrázok k článku Fanklub pomáha aj mimo arény: Hokejová krv pomôže tým, ktorí to potrebujú, FOTO
Zdroj: Fanclub HC Nové Zámky

Niekoľko členov hokejového fanklubu HC Nové Zámky sa rozhodlo darovať krv na záchranu ľudí, ktorí ju potrebujú najviac. Okrem predsezónnej pomoci klubu s úpravami na štadióne a pravidelným výjazdom na štadióny súperov sa členovia novozámockého fanklubu činia aj mimo hokejových stánkov. Prednedávnom zorganizovali spoločný guláš s hokejistami či usporiadali finančnú zbierku pre ťažko chorú mladú Novozámčanku. Teraz sa posunuli o ďalší krôčik vpred – darovaním životne dôležitej tekutiny tým, ktorí ju potrebujú viac než kedykoľvek predtým.

Predsedova premiéra

A kto prišiel s týmto šľachetným nápadom? „Darovanie krvi bola tiež jedna z priorít fanklubu popri fandeniu, ktoré sme si pred sezónou stanovili ako plán, ktorý chceme absolvovať. Fanklub totiž nie je len o fandení,“ vysvetlil tento počin Roman Mančík, predseda novozámockého hokejovho fanklubu. Sám bol krv darovať po prvý raz v živote. „No musím sa priznať, že mi nebolo všetko jedno a mal som zmiešané pocity. Ale ostatní členovia mi veľmi pomáhali a podporovali ma. Som im za to vďačný,“ dodal predseda.

Začiatok novej tradície?

„Samozrejme, je to pre dobrú vec a nikdy nevieme, kto a kedy bude krv potrebovať. Určite budem za to, aby sa darcovstvo krvi stalo vo fanklube tradíciou,“ vyjadril túžbu pomáhať aj takýmto spôsobom Mančík.

Pridajte sa na výjazd do Liptovského Mikuláša

Okrem toho chystá fanklub ďalší výjazd – tentoraz do Liptovského Mikuláša, kde sa Novozámčania predstavia proti tamojšiemu tímu. Kto chce, môže sa pripojiť, všetky potrebné informácie nájdu prípadní záujemcovia vo facebookovej udalosti venovanej tomuto výjazdu.

Fanklub HC Nové Zámky daroval krv
5
Galéria
Zdroj: Fanclub HC Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM