Správy

Efektívna spolupráca s dobrovoľníkmi: Z okolia záhradiek vyzbierali 10 ton odpadu

Nedávno mesto Nové Zámky informovalo o tom, že obyvatelia, ktorí chcú pomôcť pri čistení okolia, môžu Novovital požiadať o vrecia na odpad a následný odvoz vyzbieraného odpadu. Zdá sa, že obyvateľom nie je vzhľad okolia ľahostajný.

Ilustračný obrázok k článku Efektívna spolupráca s dobrovoľníkmi: Z okolia záhradiek vyzbierali 10 ton odpadu
Zdroj: Novovital

„Mestská príspevková organizácia Novovital spolupracuje s dobrovoľníkmi, ktorí organizujú brigády pri úprave okolia. Po nedávnom upratovaní okolia Kvitnúceho ostrova Novovital odtiaľ odviezol desať ton komunálneho odpadu," informuje mesto Nové Zámky.

V príspevku na sociálnej sieti sa vyjadril aj Novovital: „Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom za pomoc. Naši kolegovia opäť zabezpečili odvoz 4 kontajnerov (vyše 10 ton) odpadu na skládku a samozrejme aj vrecia."

Počas týždňa začali pracovníci Novovitalu oficiálne kosiť verejné priestranstvá. Pomôže im k tomu aj nová technika kúpená pred sezónou – kosačka, dve nákladné autá a menšia technika na kosenie porastov.

Čítajte viac

„Jarné upratovanie mesta bude pokračovať aj v areáloch škôl, pri panelákoch a v záhradkárskych osadách. Dňa 19. apríla si obyvatelia na mestskom úrade môžu objednať veľkokapacitné kontajnery," dodala radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nových Zámkov a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM