Anton Hrachovský Futbal

Dve futbalové hviezdy v Nových Zámkoch: Talent i strelkyňa roka sú z nášho mesta

Medzi najväčšími futbalovými talentmi a strelcami na Slovensku sú aj hráčky z Nových Zámkov. Jedna z nich cez sezónu rozpútala hotové gólové peklo s takmer 100 presnými zásahmi.

Ilustračný obrázok k článku Dve futbalové hviezdy v Nových Zámkoch: Talent i strelkyňa roka sú z nášho mesta
Zdroj: TASR

Na slávnostnom galavečeri Grassroots futbalu prevzali ocenenia za rok 2017 laureáti v piatich hlavných kategóriách. Medzi nimi malo svoje zastúpenie i mesto Nové Zámky, konkrétne medzi najväčšími talentmi a najlepšími strelcami.

Talent roka z Nových Zámkov

Každoročne sa vyhlasujú aj tí najtalentovanejší hráči a hráčky vo viacerých vekových kategóriách. A Nové Zámky sa veru nestratili. Medzi žiačkami si totiž tento honor vybojovala stredopoliarka Nikol Mazúchová z FC Union Nové Zámky. Deviatačka na Základnej škole na Hradnej ulici sa v roku 2017 prebojovala do reprezentácie Slovenska do 17 rokov. Mimochodom, rada sa zúčastňuje aj vedomostných súťaží, naposledy reprezentovala na Olympiáde v nemeckom jazyku.

Ohlasy na úspech mladých hráčok zo Zámkov

„Získala nominácie na medzinárodné turnaje WU 17 a niekoľko individuálnych ocenení. Veríme, že sa bude Nikol dariť aj naďalej, a to nielen v športe, ale aj ďalšom štúdiu na strednej škole. Všetci jej držíme palce a sme na ňu hrdí,“ s hrdosťou poblahoželala Nikol Mazúchovej riaditeľka školy Marta Bystrická na sociálnej sieti.

„Dve hviezdy zo Zámkov! Uniončanky boli najúspešnejšie za rok 2017, sme na nich veľmi hrdí a prajeme im aj naďalej iba to najlepšie,“ zareagoval na výborné správy pre novozámocký futbal klub FC Union Nové Zámky.

„Bravó dievčatá, nech sa vám naďalej darí,“ pridal sa ďalší futbalový klub FKM Nové Zámky.

Aj najlepšia strelkyňa je zo Zámkov

Ocenení boli aj najlepší strelci za rok 2017. V kategórii ´mládež dievčatá´ sa stala najlepšou kanonierkou 13-ročná hráčka z Nových Zámkov Laura Retkéšová. Siete súperov napla v dresoch FK Čechy a FC Union Nové Zámky v minulom roku v 4. lige mladších žiačok do 12 rokov a v 1. lige žiačok ZsFZ v 54 zápasoch celkovo až 93-krát. Popritom pôsobí aj medzi chlapcami vo výbere do 14 rokov v klube FKM Nové Zámky.

„Na zápas nastupujem vždy s radosťou. Baví ma to a vďaka futbalu mám veľa priateľov,“ skromne poznamenala kanonierka, ktorá podľa vlastných slov strieľa góly vďaka tréningovej disciplíne. „Je to o tréningu a o technike streľby. Po tréningu si niekedy pridávam navyše a snažím sa dosiahnuť góly,“ povedala v rozhovore pre Slovenský futbalový zväz Laura Retkéšová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM