Anton Hrachovský Krimi

Dve desiatky policajtov v akcii: Evakuovali obchodný dom, anonym tu nahlásil bombu!

V neďalekých Šuranoch zažili obyvatelia poplach. Mužský hlas oznámil, že uložil v obchodnom dome bombu. Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Dve desiatky policajtov v akcii: Evakuovali obchodný dom, anonym tu nahlásil bombu!
Zdroj: TASR

Podľa vyhlásenia hovorkyne KR PZ v Nitre Boženy Bruchterovej oznámil 11. mája 2016 v čase o 20:37 hod. na číslo 112 neznámy mužský hlas, že uložil v obchodnom dome v Šuranoch bombu.

„Okamžite boli na miesto vyslané policajné hliadky, ktoré zabezpečili evakuáciu ľudí. Pyrotechnik a služobný pes so psovodom prezreli vnútorné priestory obchodu, ako aj okolie. Celkovo zasahovalo 20 policajtov. Opatrenia boli ukončené krátko pred polnocou. Bomba sa na mieste nenašla,“ ozrejmila hovorkyňa polície. Bruchterová ďalej uviedla, že krátko po skutku zadržali novozámockí kriminalisti podozrivého muža (50) zo Šurian.

„Ten ako dôvod svojho konania vyšetrovateľovi uviedol, že počul vo svojej hlave hlasy. Momentálne je podozrivý v cele Policajného zaistenia a prebiehajú procesné úkony,“ opísala situáciu hovorkyňa.

Ako Bruchterová uvádza na záver, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre prečin šírenie poplašnej správy. Za tento skutok hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM