Marcel Páleš Správy

Dunaj v Bratislave klesá, veľká voda sa valí k nám: Hladina v Štúrove už stúpla na vyše 7 metrov

Podovňová situácia je naďalej vážna. Síce sa za posledné hodiny hladina Dunaja znížila a klesá, opak sa deje na iných miestach, kde veľtok stúpa. Napríklad aj v Štúrove!

Ilustračný obrázok k článku Dunaj v Bratislave klesá, veľká voda sa valí k nám: Hladina v Štúrove už stúpla na vyše 7 metrov
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: TASR

Hladina rozvodneného Dunaja dosahovala v Bratislave o 6.30 hod. 1016 centimetrov a ďalej klesá. Od polnoci sa znížila o zhruba desať centimetrov. Hladina je však stále na úrovni najvyššieho stupňa povodňovej aktivity.

Podľa údajov Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) klesá Dunaj aj v Devíne (949 cm) a vo Vysokej pri Morave (614 cm). Naopak, veľtok stúpa v Gabčíkove (832 cm), v Medveďove (969 cm), Komárne (839 cm) a v Štúrove (733 cm). Vo všetkých týchto lokalitách dosahuje tretí stupeň povodňovej aktivity.

Stále tak platí hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami v okresoch Malacky, Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky – juh. SHMÚ zároveň vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre celé územie krajiny. Výstraha platí až do 21. hodiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM