Aktualizované Anton Hrachovský Hokej

Dráma v Zámkoch: Býci viedli päť minút pred koncom o dva góly, rozhodlo predĺženie

Hokejisti Nových Zámkov privítali na domácom ľade ambiciózneho nováčika. S Michalovcami sa im až do dnešného zápasu nedarilo, keď už trikrát s nimi v aktuálnej sezóne prehrali.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Zámkoch: Býci viedli päť minút pred koncom o dva góly, rozhodlo predĺženie
Foto: Geleta Zsolt

Súboj začali domáci o niečo aktívnejšie domáci Novozámčania. Do prvej vážnejšej šance sa dostali práve oni, keď Obdržálek nepremenil svoj bekhend zblízka po tom, ako ho spoza brány našiel Jurík. Úvodná desaťminútovka patrila herne domácemu tímu, ktorý svoju prevahu potvrdil aj gólovo. V 10. minúte sa vyrútila z obranného pásma trojica Novozámčanov, Mikula našiel z ľavého krídla Ondruška, ktorého švih michalovský brankár neudržal. Napriek tomu, že boli domáci lepším tímom, podarilo sa Michalovčanom ešte do prestávky vyrovnať. Strelou z pravého kruhu uspel Kolba.

Do druhého dejstva nastúpili aktívne už aj hostia, ale domáci brankár Nechvátal bol pozorný. Sympatickú akciu predviedla aj druhá novozámocká formácia, no k ideálnemu zakončeniu sa nedostal ani jeden z jej členov. V 28. minúte získali Michalovčania výhodu presilovky, ktorú aj zužitkovali. Z ľavého kruhu vyslal Spilar krížnu prihrávku cez útočnú tretinu na Mesikämmena a ten príklepom prestrelil domáceho gólmana. Blízko k vyrovnaniu bol Andrisík ale jeho strela mierila tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Závar pred michalovskou bránou spôsobila aj štvrtá formácia Zámčanov, výsledkom však bolo iba vylúčenie domáceho Bajteka. Domáci napodobnili súpera a v závere tretiny sa im podarilo vyrovnať. Ordzovenského príklep sa odrazil od zadného mantinelu, puk sa dostal k Juríkovi a ten ho pohotovo upratal do siete.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V úvode tretej tretiny si Zámky zahrali presilovku. Nebezpečne pálil spoza hráča Stupka ale Trenčan v bráne hostí bol pozorný. Oba tímy sa tlačili do útoku, bolo to však bez vyložených streleckých príležitostí. Prišla 52. minúta a domáci išli druhýkrát v zápase do vedenia. Peknú kombináciu s Juríkom a Obdržálkom zakončil gólovo Bajtek, keď sa natlačil pred brankára a zasunul puk za jeho chrbát. Novozámčanom sa podarilo svoje vedenie zveľadiť vďaka Šillemu, ktorý spoza brány zasunul puk do siete. Netrvalo dlho a Michalovčania sa opäť dostali na dostrel vďaka Šimunovmu zakončeniu, ktoré zastavila až bránková sieť. Michalovce v závere odvolali brankára a 34 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby sa im podarilo vyrovnať. K puku sa dostal nekrytý Phillips a z uhla skóroval. 

Dva body nakoniec ostali na juhu Slovenska. V predĺžení sa po vhadzovaní dostal k puku Obdržálek a zblízka rozhodol.

HC Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 pp (1:1, 1:1, 2:2 – 1:0)

Góly: 10. Ondrušek (Mikula, Bajtek), 38.Jurík (Ordzovenský, Stupka), 52. Bajtek (Jurík), 55. Šille (Andrisík), 61. Obdržálek (Jurík) – 18. Kolba (Török), 29. Mesikämmen(Spi­lar, Lalancette), 56. Šimun (Borov), 60. Phillips (Lalancette, Pukka)

Rozhodovali: Novák, Rencz, Frimmel, Kis-Király, vylúčení: 3:2 na 2 minúty, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,  strely: 36:24, divákov: 985

Zostavy:

HC Mikron Nové Zámky:
Nechvátal – Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Magovac, Mikuš, Labrecque – Rogoň, Bajtek, Stupka – Obdržálek, Šille, Jurík – Števuliak, Fábry, Andrisík – Ondrušek, Mikula

HK Dukla Ingema Michalovce:
Trenčan – Ventelä, Pukka, Kolba, Vorobjev, Mesikämmen, Ťavoda, Hančák – Spilar, Lalancette, Phillips – Mašlonka, Galamboš, Giľák – Török, Linet, Safaralejev – Hvila, Šimun, Borov

Čo na to tréneri?

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov:
Zápas sa hral v dobrom, vysokom tempe, tímy sa snažili kombinovať, šance boli na oboch stranách. Dali sme gól na 1:0, čo nás trochu povzbudilo. Vzápätí sme sa dvomi zlepenými gólmi súpera dostali pod tlak. Našťastie sa nám potom po takom ťažkom pôrode podarilo dať druhý gól. Za stavu 4:2 sme mali dobrý tlak, dali sme dva góly, potom sme dva góly dostali, ten tretí bol taký nešťastný. V závere hral súper minútu s jedným hráčom navyše, naši hráči už nestíhali ani vystriedať. Z toho potom pramenili chyby a aj sme dostali gól. Pre nás je veľmi pozitívne, že v predĺžení sme zápas predsa len stiahli na svoju stranu. Tieto dva body nás dúfam povzbudia. Verím, že nám to pomôže psychicky.  

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec:
Zápas sa začal vyvíjať podľa našich predstáv, čakali sme, že domáci na nás vybehnú. Aj sa tak stalo. Dobre korčuľovali, napádali nás. S tým sme rátali, že to v takomto tempe nemôžu vydržať. Podarilo sa nám to aj ustáť. Potom sme však inkasovali gól, ale našťastie sme to zvládli otočiť na 2:1. Potom sme zas dostali gól dve minúty pred koncom tretiny. Už pred tým gólom sme začali strácať puky a hrozilo to gólom. Myslím, že to bola taký zlomový moment v zápase. Súper ožil, dostali sme zápas tam, kde sme nechceli. Boli sme na tom zle, našťastie sa nám to aj so šťastím podarilo vyrovnať. Za stavu 4:2, ktorý bol, musíme akceptovať aj bod.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM