Anton Hrachovský Krimi

Dráma a policajný zásah vo Dvoroch: Vnuk staršej pani si chcel ublížiť

Nepríjemný zážitok má pani z Dvorov nad Žitavou. Zasahovať museli muži zákona.

Ilustračný obrázok k článku Dráma a policajný zásah vo Dvoroch: Vnuk staršej pani si chcel ublížiť
Zdroj: TASR

Podľa policajných informácií prijal operačný dôstojník v piatok 16. júna krátko po jedenástej hodine dopoludnia oznámenie na tiesňovej linke 158 od zúfalej ženy z obce Dvory nad Žitavou. „Jej vnuk, ktorému poskytla strechu nad hlavou, sa s ňou hádal a vyhrážal sa jej ublížením na zdraví. 24-ročný muž sa zatvoril v dome a hrozil, že ublíži aj sám sebe,“ vysvetlila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Na miesto bola podľa nej okamžite vyslaná policajná hliadka z obvodného oddelenia PZ, ktoré sídli priamo v tejto obci. „Keďže išlo o mladého muža, ktorý sa len nedávno podrobil psychiatrickému liečeniu, bol potrebný obzvlášť opatrný postup. Mladší z policajtov nadviazal rozhovor s mužom, ktorý už bol medzičasom na streche rodinného domu a vyhrážal sa, že skočí,“ objasnila Čuháková s tým, že starší policajt sa dostal po rebríku na blízky balkón. Policajti sa mužovi postupne prihovárali a odhovárali ho od jeho zámeru. Asi po pol hodine sa im podarilo, za pomoci suseda, zísť zo strechy aj s dotyčnou osobou.

„Po ošetrení je muž vypočúvaný na obvodnom oddelení PZ. Poverený policajt začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin nebezpečného vyhrážania. V prípade prebiehajú potrebné procesné úkony,“ uviedla na záver hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM