Viktória Botošová Hokej

Dôležitý zápas s USA: Ako vidia ďalší osud našich známi Novozámčania?

Zlatá generácia je preč, finále je nereálne, chlapci boli vyčerpaní... Aj s takýmito slovnými spojeniami sa často stretávame medzi Novozámčamni. Čítajte, kto verí, že nás ešte vo finále uvidí a kto je naopak, pesimista.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý zápas s USA: Ako vidia ďalší osud našich známi Novozámčania?
Zdroj: TASR

Po každom prehratom zápase tohtoročného šampionátu sa od vytúženého zlata, v ktoré sa Slováci nádejajú už od roku 2002, vzdialime o krok. Výhľady mnohých fanúšikov nateraz nie sú veľmi optmistické, nájdu sa však aj takí, ktorí náš tím ešte stále vidia aj vo finále. My sme sa pýtali v radoch novozámockých mestských poslancov.

Výsledky nie sú až také, aké by sme si priali

Poslanec Jozef Török tvrdí, že v minulosti býval väčším fanúšikom, iný vraj ale bol i slovenský hokej. S výsledkami našich hráčov na šampionáte až tak spokojný nie je. „V ostatných rokoch sa nezaujímam extra o hokej, len sem tam výnimočne si pozriem zápas najmä našich Novozámčanov. Sledujem však aj výsledky našich hráčov na MS, žiaľ, tie výsledky nie sú také, aké by sme si priali. Mám taký dojem že hráčov ktorí postupne ukončili svoju kariéru nie sme schopní nahradiť novými, ktorí sa im kvalitatívne vyrovnajú,“ myslí si Török.

Veľkým športovým fanúšikom je poslanec novozámockého parlamentu Tomáš Straňovský. „Samozrejme MS v hokeji sledujem tak, ako každý rok, nakoľko som veľký športový fanúšik. Väčšinou zápasy sledujem doma, najlepšie s priateľmi, ale mám rád aj sledovanie hokeja v podniku, spolu s ďalšími fanúšikmi, takže občas si zájdem aj tam,“ uviedol.

Tomáš Straňovský však okrem poslancovania manažuje aj tím našich novozámockých hádzanárov a zároveň aj je kapitánom mužstva. Preto nás zaujímalo aj to, či sa majstrovstvá riešia aj v šatni. „V šatni sa počas šampionátu rozoberá celý turnaj a pravdaže hlavne výsledky a hra nášho mužstva," povedal.

„V zásade som dosť kritický fanúšik, ktorý si pri úspechu aj zakričí a naopak pri nezdare aj občas zanadáva,“ povedal s úsmevom.

Ako dodal, nemá žiadny tradičný rituál pri sledovaní majstrovstiev, ale so synom niekedy fandia pred televíziou s vlastnoručne vyrobenou štátnou vlajkou a dobré pivko vraj tiež občas nezaškodí.

Začiatky sú vždy plné očakávania

Na šampionát sa každý rok veľmi teší aj ďalší novozámocký poslanec Richard Schwarz. „Samozrejme, že sledujem MS v hokeji, každý rok sa na ne veľmi teším. Vždy, keď začínajú majstrovstvá, tak som plný očakávania na vystúpenia našich reprezentantov a držím im palce. Sledujem hlavne našich chalanov, ale pozriem si zápasy aj našich českých susedov a keď mám čas, tak aj zápasy zámorských tímov,“ prezradil Schwarz.

Pokiaľ je pekné počasie, tak zápasy našich chalanov sleduje vonku na terase, kde vždy rád zavolá aj svojich priateľov a blízkych. „Treba povedať, že zápasy prežívam dosť impulzívne a hlasito a sem tam prekĺzne aj nejaké to menej slušné slovo v zápale boja,“ povedal.

„ Keď hrajú naši chalani, tak je samozrejmosť slovenský dres, šál a čiapka. Dokonca moja ešte nie štvorročná dcérka už vie, čo je to hokej,“ vysvetľuje.

Doterajšie pôsobenie našich chalanov hodnotí však striedavo-oblačno. „Ale držím im ešte palce, aby posledný zápas s USA vyhrali,“ dodal.

Spomienky na zlatých chlapcov

Na záver sme vyspovedali aj poslanca mestského zastupiteľstva Štefana Prešinského, ktorý je zároveň učiteľom žiakov na základnej škole. „Samozrejme, ako každý normálny Slovák mužského rodu, zápasy sledujem. Dokonca nútim aj manželku, aby sledovala so mnou. Pokiaľ sa dá, tak sledujem všetky zápasy, ale isteže hlavne tie naše,“ povedal.

„Ak naši vypadnú, majstrovstvá sa skončia aj pre mňa…,“ uviedol Prešinský.

Ako ďalej prezradil, tak ako väčšina slovenskej populácie mu pri sledovaní šampionátu sem-tam ujde aj neslušné slovo.. “V konečnom dôsledku si však uvedomím, že tí chlapci dávajú do toho všetko a nie vždy sa darí. Samozrejme by som si želal, aby naši vždy vyhrávali, ale to asi nejde,“ zamýšľa sa.

Vychutnávať si zápasy je podľa neho v dosť silné slovo.„V poslednej dobe by som ho radšej vymenil za pretrpieť. Najradšej si to pretrpím doma, kde si sám zanadávam, alebo sa sám poteším s rodinou,“ povedal a dodal, že mu nesmie chýbať televízor s čo najväčšou obrazovkou.

„Tak ako všetci Slováci sú odborníkmi na hokej a každý by bol určite lepším trénerom ako Vůjtek, ja som taký istý. Keď sa darí, teším sa, eufória je veľká, ak sa nedarí, freneticky odhaľujem chyby, prečo je to tak.

Na ihlách bol vraj pri zápase Bielorusov s Fínmi, kde nám išlo o veľa. „Proti Rusom naši zahrali tak, ako by sme ich radi videli častejšie, no žiaľ, prehrali. Ak prehrajú po takom výkone, človek sa nemôže hnevať, iba mu to je ľúto. Ale to, čo predvádzali naši v prvých zápasoch, to bola tragédia. Ak sa nedostaneme do osmičky, bude to škoda a veľké sklamanie pre všetkých slovenských fanúšikov. Spomínam si na eufóriu, keď sme boli majstri sveta. To bol neopísateľný pocit. Vtedy nikto nekradol, všetci ľudia sa mali radi. Chcel by som to znovu zažiť, lebo to bolo super. A tak ako správny fanúšik ešte stále verím, že naši postúpia. Držím palce…," dodal.

Nie pre všetky dámy je ale predstavou ideálneho večera sledovanie hokeja. Ako by malo k hokejovému sviatku pristupovať nežnejšie pohlavie, radili priamo športoví fanúšikovia. Prečítajte si – tak trochu s nadhľadom a úsmevom – ich odporúčania, ako sa počas šampionátu správa ideálna žena :)

Čítajte aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM