Krimi

Dodávku zastavila až PRESTRELENÁ pneumatika: Tiesnilo sa v nej 28 migrantov!

Vodič na policajné znamenie nereagoval a dal sa na útek. Naháňačku ukončila až streľba.

Ilustračný obrázok k článku Dodávku zastavila až PRESTRELENÁ pneumatika: Tiesnilo sa v nej 28 migrantov!
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Zemianska Oľča v okrese Komárno zadržali v sobotu v ranných hodinách 28 migrantov zo Sýrie. Tiesnili sa v batožinovom priestore dodávky, ktorú chceli policajti v rámci služby zameranej aj na nelegálnu migráciu skontrolovať v obci Bodza.

Na výzvy nereagovali

Vodič bielej dodávky s rakúskym evidenčným číslom, bez predpísaného denného osvetlenia, na znamenie k zastaveniu vozidla nereagoval a pokračoval v jazde smerom na Dunajskú Stredu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Prečítajte si tiež

Utiekli do poľa

Policajná hliadka začala vozidlo okamžite prenasledovať do mesta Veľký Meder. Po prejdení zastavanej časti približne dva kilometre za mestom počas prenasledovania použila varovný výstrel do vzduchu. Vodič prenasledovaného vozidla však na uvedený donucovací prostriedok nereagoval, preto policajti použili zbraň s výstrelom smerovaným na zadnú pneumatiku.

Tú prestrelili a auto zastalo.

Zo strany vodiča a spolujazdca okamžite po zastavení vyskočili dve osoby, ktoré unikali do kukuričného poľa. Pátranie po prevádzačoch prebieha aj v spolupráci s políciou z Dunajskej Stredy. Prípad si prevzala na mieste cudzinecká polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

STREĽBA NA UNIKAJÚCE VOZIDLO. 28 MIGRANTOV SA TIESNILO V DODÁVKE Naši kolegovia z Obvodného oddelenia Policajného zboru...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Saturday, September 17, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM