Anton Hrachovský Samospráva

Dočkajú sa Novozámčania? Na jednom zo sídlisk by mal vyrásť parkovací dom, FOTO

Problém s parkovaním v meste by mohol čiastočne vyriešiť parkovací dom. Radnica ho plánuje postaviť na jednom z najväčších sídlisk.

Zdroj: Dnes24.sk

Medzi prípravnými a projektovými dokumentáciami, ktoré novozámocká radnica zaplatí, je podľa schváleného dokumentu na rozpočet pre rok 2019 aj položka „Parkovací dom“.

Dočkajú sa Novozámčania parkovacieho domu?

Rozsah investície zatiaľ známy nie je. Zaujímalo nás, či existuje vízia, ako by mal tento projekt vyzerať – napríklad, či je stanovený minimálny resp. maximálny počet parkovacích miest, počet poschodí alebo spoplatnenosť.

Jediný doposiaľ známy fakt je, že parkovací dom sa má nachádzať v lokalite parkoviska na mieste bývalej elektrotechnickej školy na ulici T. Vansovej.

„V Územnom pláne mesta je na mieste bývalej elektrotechnickej školy, kde je teraz vytvorené provizórne parkovisko, umiestnený parkovací dom. Po pridaní položky na projekt tohto objektu do rozpočtu mesta momentálne prebieha sformulovanie požiadaviek a výpočtov pre vyhlásenie súťaže na zhotovenie projektovej dokumentácie. Technické riešenia a predbežné výpočty vzídu z týchto výpočtov,“ uviedla hovorkyňa mesta Petronela Bernáth.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Na jednom zo sídlisk v Nových Zámkoch by mal vyrásť parkovací dom
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM