Správy

Dobré správy pre vodičov: V meste pribudlo vyše sto nových parkovacích miest

V Nových Zámkoch pribudli v závere uplynulého roka dve nové parkoviská.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre vodičov: V meste pribudlo vyše sto nových parkovacích miest
Zdroj: Castrum Novum Online

Vo vnútrobloku paneláka na Cyrilometódskej ulici vzniklo 36 nových parkovacích miest, z toho jedno miesto je vyhradené pre vozidlá vodičov s pohybovým hendikepom.

Pruh pre chodcov

Parkovisko vybudovalo mesto v spolupráci so spoločnosťou Brantner na podnet obyvateľov bytového domu, ktorí upozorňovali vedenie mesta na nedostatok parkovacích miest.

Parkovaciu plochu tvoria zatrávňovacie tvárnice, medzi obrubníkmi bolo vysadených 13 stromov. Pred vchodmi paneláka vznikol vizuálne oddelený pruh pre chodcov.

Pod dohľadom kamier

Možnosti parkovania v okolí stanice rozšírilo nové parkovisko, ktoré mesto zriadilo pri bývalej tabakárni. Vzniklo na pôvodnej asfaltovej ploche, ktorú mesto vyčistilo od stavebnej sute určenej na recykláciu a spevňovanie komunikácií najmä v záhradkárskych osadách.

Na odstavnej ploche je miesto zhruba pre 75 vozidiel vrátane dodávok a motoriek. Parkovanie je bezplatné, dohľad zabezpečujú dve kamery napojené na mestskú políciu. Podľa skúseností s obsadením parkoviska sa rozhodne, v akom režime bude ďalej fungovať, informovalo vedenie mesta.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM