Rôzne

Dobrá správa pre vodičov: Cesta z Pozby do Tekovských Lužian sa zrekonštruuje

Cesta, ktorá spája dva novozámocký a levický okres, bude v novom šate. Vodiči sa tak môžu tešiť na lepšiu a pohodlnejšiu trasu v smere Pozba – Dedinka – Tekovské Lužany.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre vodičov: Cesta z Pozby do Tekovských Lužian sa zrekonštruuje
Zdroj: Webnoviny.sk

Výška nenávratného finančného príspevku na realizáciu projektu predstavuje čiastku 2 465 380,03 Eur.

Predmetný úsek zabezpečuje dopravnú obslužnosť viacerých sídiel regiónu. Rekonštrukciou 17,113 km ciest III. triedy sa bude riešiť odstránenie takých nedostatkov komunikácií, ktoré sa nedajú odstrániť bežnou každoročnou údržbou.

„Nitriansky samosprávny kraj mal 22.11.2013 schvá­lený projekt s názvom „Rekonštrukcia cesty Pozba – Dedinka – Tekovské Lužany, zosuv, časť 1. Stavebná úprava ciest III/5805 a III/51021 Pozba – Dedinka – Tekovské Lužany“, ktorý bude financovaný zo zdrojov Regionálneho operačného programu,“ uviedla Daniela Frajková z NSK.

Kraj získal zdroje vo výzve, ktorá bola zameraná na obnovu ciest vo vybraných oblastiach postihnutých povodňami v roku 2010. V Nitrianskom kraji vtedy povodne poškodili 107,12 kilometra ciest spravovaných NSK. Škoda bola vyčíslená na takmer 4,5 milióna eur.

Bezpečnejšia doprava

„Realizáciou projektu NSK dosiahne zlepšenie priepustnosti cestnej dopravy v dotknutom území a zvýšenie bezpečnosti dopravy. Projekt rieši aj vybudovanie bezpečnostných prvkov dopravnej infraštruktúry – zavedenie meračov rýchlosti, merača teploty vzduchu a vozovky a ďalších doplnkových prvkov,“ dodáva Fraková.

Zdroj: NSK

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM