Anton Hrachovský Samospráva

Dobrá správa pre Novozámčanov: Plánuje sa oprava chodníkov a ciest

Niektoré chodníky a cesty v Nových Zámkoch sú v žalostnom stave. Vedenie mesta sa ich preto rozhodlo opraviť. Kedy a kde prebehnú opravné práce?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Novozámčanov: Plánuje sa oprava chodníkov a ciest
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem kritického parkovania trápi nejedného Novozámčana aj havarijný stav chodníkov a ciest. To sa však má už onedlho aspoň z časti zmeniť. V meste sa chystá rekonštrukcia chodníkov a ciest.

„Odbor komunálnych služieb Mestského úradu Nové Zámky má od 16. mája 2016 k dispozícii INFRASET. Toto zariadenie je na opravovanie menších výtlkov a prasklín, vypuklín a iných defektov na asfaltových povrchoch chodníkov, ciest a parkovísk. Týmto novým zariadením začne odbor komunálnych služieb postupne opravovať defektné asfaltové povrchy chodníkov a ciest tam, kde to bude technologicky možné,“ povedala k téme Petronela Bernáth z Mestského úradu.

Zaujímalo nás, ktorých lokalít v meste sa opravy dotknú a tiež termín presného štartu rekonštrukcie.

„Momentálne sa pracuje na harmonograme opráv,“ nechala sa počuť Petronela Bernáth.

Sanáciu chodníkov a ciest bude mesto vykonávať vo vlasnej réžii. „Práce s komplexným technologickým zariadením – INFRASET-om bude odbor komunálnych služieb vykonávať svojpomocne,“ dodala na záver hovorkyňa mesta.

INFRASET je komplexné technologické zariadenie pre menšie opravy asfaltových povrchov. Viac o ňom v priloženom videu. O postupe tvorby presného harmonogramu vás budeme informovať.

Okrem plánovaných opráv chodníkov a ciest si mesto v máji 2016 objednalo u spoločnosti Brantner Nové Zámky zrovnanie nespevnenej vozovky na Námestí hrdinov v Nových Zámkoch. Táto oprava by mala byť hotová do 31. mája 2016.

Foto: Ilustračné

Infraset
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM