Anton Hrachovský Šport

Dobrá správa pre fanúšikov športu: Futsalu v Nových Zámkoch sa podaril reštart!

Vedenie novozaloženého klubu počíta s návratom medzi futsalovú elitu. Chce, aby sa tak stalo v čo možno najkratšom čase.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre fanúšikov športu: Futsalu v Nových Zámkoch sa podaril reštart!
5
Galéria
Zdroj: MŠK Nové Zámky

Nedávno sme písali o konci futsalovej extraligy v Nových Zámkoch. Klub s 10-ročnou extraligovou tradíciou sa v sezóne 2018/2019 neprihlásil do najvyššej súťaže.

Nový štart futsalu v meste

Netrvalo dlho a futsal sa v Nových Zámkoch opäť pozviechal. Začína takpovediac od nuly, v 2. lige ako nový futsalový klub MŠK Nové Zámky. „Po odhlásení sa MFK Ivekol Nové Zámky sme sa rozhodli, že sa pokúsime futsal v Nových Zámkoch zachrániť,“ uviedol pre náš portál Roland Blaškovič, jeden z členov kádra.

V 2. SLF – Openlige sú jeho súpermi tímy z Nitry, Kanianky a Bánoviec nad Bebravou. Novozámčania už majú za sebou i úvodné dva duely. Vo svojej premiére remizovali v Bánovciach 2:2, na čo nadviazali výhrou 5:3 v Kanianke. Tretí zápas ich čaká na domácej pôde v piatok 7. decembra o 20:00 proti Nitre.

Do klubu prišla väčšina bývalých skúsených hráčov z MFK Ivekol a ich rady doplnili mladí dorastenci z novozámockého FKM a Nitry.

Tím povedú ľudia s bohatými skúsenosťami

Úlohy trénera MŠK Nové Zámky sa zhostil skúsený hráč Adam Bombicz, ktorý je zároveň kapitánom tímu. „Nepriek tomu, že sám tvrdí, že byť hráčom aj trénerom súčasne nie je najlepšie, odvádza skvelú prácu. Preto by mali v spolupráci s Danielom Hajkom a Štefanom Pisklom tvoriť trénerskú trojicu nášho klubu. V ich práci je im pripravený pomôcť aj Peter Ganczner, ktorý je našim najväčším futsalovým odborníkom,“ povedal Blaškovič.

Cieľom je návrat medzi elitu

Ambíciou klubu je opätovný postup do extraligy a to už v budúcej sezóne. Cieľom je vytvorenie takých podmienok pre hráčov, aby mali motiváciu hrať pre novozámocký futsal a futbal. „Chceme vychovať kvalitných futsalistov hlavne z domácich hráčov a vrátiť na naše ihriská talentovaných futsalistov, ktorí odišli do iných klubov,“ načrtol ambície nového klubu Roland Blaškovič.

Novozámocký futsal sa stal v priebehu 10 rokov v najvyššej súťaži na Slovensku už istou značkou. Fanúšikovia tejto hry sa podľa slov Rolanda Blaškoviča môžu tešiť na návrat medzi slovenskú elitu. „Áno veríme, že budeme mať dostatočnú kvalitu na to, aby sme postúpili už budúcu sezónu a aj podporu zo strany sponzorov a mesta Nové Zámky, aby sme to finančne utiahli. Ďakujeme všetkým našim sponzorom a primátorovi Otakarovi Kleinovi za ich podporu,“ uzavrel Blaškovič.

Súpiska MŠK Nové Zámky:
Roland Blaškovič, Adam Bombicz (K), Patrik Molda, Marcel Gašparík, Tomáš Oršolík, Tomáš Hatala, Patrik Vašek, Dávid Máté, Boris Druga, Martin Letko, Denis Lengyel, Adam Kucharovič, Július Varga, Tomáš Sládeček, Roman Sendrei

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Novozámocký futsal sa dočkal reštartu
5
Galéria
Zdroj: MŠK Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM