Anton Hrachovský Futbal

Dobrá správa pre fanúšikov i mládež: Ligový futbal sa v Zámkoch hrať bude!

V klube nastali personálne zmeny a jeho správa sa presunula pod Novovital. Zároveň už poznáme mená niektorých hráčov. Primátor verí, že futbal v Nových Zámkoch bude fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre fanúšikov i mládež: Ligový futbal sa v Zámkoch hrať bude!
Foto: Anton Hrachovský

Klub FKM Nové Zámky nakoniec predsa len začne sezónu 2018/2019 v 3.Lige – Západ. Potvrdil to primátor na augustovom mimoriadnom mestskom zastupiteľstve.

”Verím, že našich nových chlapcov podporíme a budeme im fandiť. Dúfam, že opäť bude dobrá športová atmosféra, aká bola v posledných mesiacoch,” pozval primátor fanúšikov na úvodný zápas sezóny, ktorý sa odohrá v sobotu (4. augusta o 17:00)

Personálne obsadenie vedenia

Podľa slov Otokara Kleina odvolala správna rada klubu štaturára a generálneho manažéra Petra Kováča. Nové vedenie klubu sa má skladať zo štyroch členov. ”Všetky transakcie, ktoré sa v klube vykonajú, budú podliehať spoločnému schvaľovaniu a mesto bude o všetkých úkonoch informované,” povedal primátor.

”Momentálnym šéfom FKM sa stal Július Varga, ktorý má troch zástupcov, výkonný výbor. Sú nimi Marek Kodhaj, Alexander Laki a Barnabáš Ferenczi,” vysvetlil zmeny v štruktúre klubu primátor a dodal, že zloženie správnej rady ostáva nezmenené. Doteraz ju tvorili ju piati mestskí poslanci – Lukáš Štefánik, Dávid Nagy, Jaromír Valent, Silvester Demo, Norbert Kádek a ďalší traja členovia z odbornej a súkromnej sféry, vrátane Ladislava Borbélyho. Predsedom správnej rady je primátor.

”Správna rada zasadla niekoľkokrát. Urobili sme maximum preto, aby futbal po 110 rokoch v našom meste neskončil. Pre mňa je to srdcová záležitosť," povedal na zastupiteľstve primátor Otokar Klein.

”Futbal funguje a verím, že aj bude fungovať. Nie je to len o A-mužstve, ale hlavne o deťoch, ktoré tam hrajú. Myslím, že nikto z nás si nemôže taký luxus, aby hazardoval s ich voľnočasovou aktivitou,” dodal primátor.

Presun pod Novovital

Na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve odhlasovali poslanci presun celého areálu aj s budovami pod správu mestskej organizácie Novovital. ”Mesto bolo nútené z dôvodu porušenia povinností nájomcu FKM Nové Zámky odstúpiť od zmluvy,” povedal vedúci mestského právneho oddelenia Gabriel Závodský. Mesto má tento majetok spravovať tak, aby nebola ohrozená činnosť jednotlivých družstiev.

Dlžoby chce klub splatiť

Niektorých poslancov zaujímalo, prečo správna rada nekonala skôr, keď sa o problémoch vedelo už dlhšie. Primátor oponoval tým, že správna rada sa o prvých problémoch dozvedela až v decembri 2017, pričom na ich riešenie sa použila dotácia z mestskej kasy. Opätovne sa o problémoch dozvedela podľa primátora až v ´marci – apríli, možno máji´.

”V poslednej dobe išiel futbal hore. Nebol dôvod pochybovať, že by mohli existovať nejaké problémy,” povedal primátor a dodal, že je škoda, že hráči neavizovali platové problémy skôr.

”Všetci hráči, ktorí doteraz tvrdili, že nemajú uhradené platy, postupne od nich dostávame čestné prehlásenia, že klub im už nič nedlží," dodal Klein s tým, že mesto bude naďalej pátrať po skutočnej finančnej situácii klubu. Zároveň potvrdil, že klub má viacero dlhov, vrátane tých voči dopravcom, jednotlivcom, účtovnej spoločnosti. Plánuje ich však splatiť.

Kto bude hrať

Pred sezónou sa pôvodný káder Novozámčanov rozutekal. Aktuálna súpiska A-mužstva zatiaľ oficiálne známa nie je. Môžeme vychádzať len z dostupných informácií – na facebookovom profile klubu sa objavila správa, že zo Šale sa vracia 25-ročný obranca Dávid Petráš, ktorý má byť hrajúcim trénerom.

Podľa vyhlásenia klubu na sociálnej sieti by mali v Nových Zámkoch pôsobiť aj Marcel Gašparík ml. (TJ Agro Zemné), Štefan Koreň (TJ Veľké Lovce), Marek Kupecký, Alexander Laki (obaja FK Čechy), Oleksandr Nazarenko (ŠK Agro Palín), Ladislav Kosztolányi (ŠK Tvrdošovce), Tomáš Csief (ŠK Andovce), Norbert Čoknay (ŠK Radava), Marek Šimunek (FC Bánov) a Róbert Kádár (FC Dulovce).

Okrem toho klub na sociálnej sieti oznámil, že pracuje na príchodoch ďalších hráčov..

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM