Anton Hrachovský Hokej

Do Zámkov prichádza posila zo zámoria: V obrane bude úradovať mladík z Kanady

Vedenie tipsportligového klubu z Nových Zámkov oznámilo angažovanie mladého obrancu z Kanady. Pôjde o jeho prvé pôsobisko v Európe.

Ilustračný obrázok k článku Do Zámkov prichádza posila zo zámoria: V obrane bude úradovať mladík z Kanady
Zdroj: TASR

Obranu novozámockých radov vystuží 22-ročný obranca Matthew Henderson. Rodák z kanadského Brantfordu, odkiaľ pochádza aj legendárny Wayne Gretzky, tak po prvý raz okúsi niektorú z európskych hokejových líg.

Prvé pôsobisko v Európe

V sezónach 2013 až 2017 pôsobil v jednej z najznámejších juniorských líg OHL, kde si obliekol dresy Plymouth Whalers a Flint Firebirds. V uplynulom ročníku 2017/2018 sa prepracoval do all stars tímu CIS (OUA West) vďaka pôsobeniu v univerzitnom tíme Univ. of Guelph. V 27 dueloch si pripísal 15 bodov (4+11).

„Rozhodnutie prísť hrať na Slovensko bolo rýchle a jednoduché. Po rozhovore s mojim agentom sa táto ponuka zdala ako výborná príležitosť ako sa posunúť v mojej hokejovej kariére,“ uviedol Hendersom v bleskovom rozhovore pre klubový web.

Príchod Rogoňa, Švihálkov koniec

V tipsportligovom klube MHC Nové Zámky bude v sezóne 2018/2019 pôsobiť aj útočník Patrik Rogoň. Naopak, dres MHC si už neoblečie 25-ročný Čech Michal Švihálek, ktorý sa rozhodol ukončiť svoju kariéru. Dvadsaťjedenročný Rogoň strávil celú svoju doterajšiu kariéru v Žiline a v najvyššej súťaži odohral celkovo 150 zápasov.

Gólové schopnosti Matthew Hendersona si môžete pozrieť na videách v čase 1:50 a 0:35

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM