Anton Hrachovský Samospráva

Do Štrandu i Milénia pôjde takmer pol milióna eur: Vo výhľade je aj nový tobogan

Najväčšia čiastka pôjde na rozvoj kúpaliska Štrand. Behanie po novej palubovke zase ocenia hlavne hádzanári a futsalisti.

Ilustračný obrázok k článku Do Štrandu i Milénia pôjde takmer pol milióna eur: Vo výhľade je aj nový tobogan
Foto: Anton Hrachovský

Novozámocká radnica uvoľní v roku 2019 z rozpočtovej položky kapitálových transferov na chod mestskej príspevkovej organizácie Novovital čiastku o niečo vyššiu než pol milióna eur.

Peniaze pre Štrand

Väčšina uvoľnenej sumy poputuje do kúpaliska Štrand. Pribudnúť by mali nové bufety, pokladňa, prezliekárne pre personál, ale aj firemné auto pre šéfa Novovitalu Ľudovíta Lebóa.

Na rozvoj Štrandu by malo ísť podľa schváleného rozpočtu 318 000 eur, celková výška kapitálových transferov vyčlenených pre Novovital je 530-tisíc eur.

V roku 2018 zaznamenalo Termálne kúpalisko Emila Tatárika Štrand historicky najvyšší záujem. V jeho 80. sezóne ho navštívilo 112 600 návštev­níkov.

Uvedené investície by mali podľa Ľudovíta Lebóa prispieť k zvýšeniu komfortu návštevníkov i zamestnancov. Vedenie Novovitalu chce preto dodávateľsky vybudovať 9 nových stravovacích jednotiek.

Aktuálne sociálne zariadenia môžu obslúžiť denne okolo 3500 návštevníkov, po novom by to mohlo byť 4 až 5-tisíc. Rovnako by mal dostať do užívania nové toalety a šatne i personál kúpaliska. To chce spoločnosť dosiahnuť svojpomocne.

Renováciou za 83-tisíc eur by mala prejsť aj technológia 25-metrového bazénu.

V pláne je tiež vybudovanie nového toboganu za 250-tisíc eur bez DPH. Tento zámer chce Novovital pokryť z vlastných zdrojov formou lízingu.

Poslankyňa Eva Polerecká navrhla presunúť pre rok 2019 časť prostriedkov (233-tisíc) plánovaných na obnovu bufetov a bazénovej techniky na Štrande do haly Milénium, prípadne do iného mestského športoviska. Tento návrh schválený nebol.

Dočkajú sa aj športovci

Športová hala Milénium by mala dostať nové osvetlenie a behanie po novej palubovke ocenia hlavne hádzanári a futsalisti. Hala, ktorú využívajú viaceré mestské športové kluby, je určená na všestranné športové a kultúrno-spoločenské využitie. V prevádzke je denne, počas sezóny sa v nej odohrávajú aj majstrovské zápasy v hádzanej či futsale.

Zo strany poslanca Kolomana Forróa prišiel návrh investovať sumu namiesto do osvetlenia najprv do rekonštrukcie hráčskych šatní a spŕch, ktoré sú podľa neho v dezolátnom stave. „Je to hanba, keď k nám prídu športovci z iných miest a musia tam fungovať,“ argumentoval Forró.

Šéf Novovitalu Ľudovít Lebó oponoval s tým, že výmena osvetlenia je nutná aj z hľadiska fungovania športových klubov a navyše prinesie značnú úsporu energií. Tiež spomenul, že v roku 2020 sa chystá (v prípade podpory zo strany poslancov) výraznejšia investícia do celého objektu.

Plánované investície do Novovitalu na rok 2019:

Výstavba pokladne a sociálnych zariadení (Štrand) 85 000 eur
Výstavba bufetov (Štrand) 150 000 eur
Technológia – bazény (Štrand) 83 000 eur
Osobný automobil 27 500 eur
Traktorová kosačka (Stredisko údržby ver. zelene) 25 000 eur
Výmena palubovky (Milénium) 115 000 eur
Stavebné úpravy, lešenie a osvetlenie (Milénium) 38 000 eur
Kontajner na odvoz drevnej hmoty 6 500 eur
Spolu 530 000 eur

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM