Anton Hrachovský Samospráva

Do Štrandu by malo ísť vyše 600-tisíc eur: Celý projekt je rozdelený do štyroch fáz

Jedným z prerokovaných bodov na poslednom mestskom zastupiteľstve bola diskusia o budúcej rekonštrukcii novozámockého kúpaliska Štrand. Ako bude realizácia projektu pokračovať?

Ilustračný obrázok k článku Do Štrandu by malo ísť vyše 600-tisíc eur: Celý projekt je rozdelený do štyroch fáz
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica prichystala projekt s názvom ´Rozvoj termálneho kúpaliska Štrand Emila Tatárika´. Vďaka nemu by malo kúpalisko získať nový vzhľad. Celý plán je rozdelený do štyroch etáp, pričom na zasadnutí poslanci odhlasovali prvú z nich. Na úvod projektu by malo prísť k výmene dlažby v bazénovom areáli, rekonštrukcii obvodových stien a výstavbe nových žľabov a kanalizácie. V rámci úpravy plôch sa upravia aj múriky ohraničujúce spevnené plochy. Predpokladané výdavky prvej etapy majú dosiahnuť takmer 285-tisíc eur.

Mesto vyčlenilo na celý projekt vyše 600-tisíc eur

Plán na rozvoj kúpaliska predložil Ľudovít Lebó, riaditeľ Novovitalu – mestskej organizácie, ktorá Štrand prevádzkuje. Celkové náklady na plánovaný rozvoj Štrandu by mali byť 620-tisíc eur. Poslanci realizáciu prvej fázy projektu takmer jednohlasne schválili, nutno však podotknúť, že bez detailnej finančnej štúdie. Zároveň odporučili, aby sa s realizáciu úvodnej etapy začalo ešte počas roku 2016 tak, aby boli opravné práce hotové pred štartom letnej sezóny 2017. Jediným, kto hlasoval proti bol poslanec Starzyk, ktorému prekážalo, že nebolo zadefinované, ako bude mesto vynaložené prostriedky splácať.

Novozámocký Štrand vykazuje pravidelne ročnú stratu 30–50-tisíc eur v závislosti od počasia počas letnej sezóny. Poslanec Bóna by do Štrandu už neinvestoval. K téme sa vyjadril i poslanec Schwarz. „Je päť minút pred dvanástou, aby sme si povedali, čo chceme so Štrandom urobiť. Buď ho nechajme takto ako je a zakonzervujme ho alebo teda niečo urobme. Ak s tým nič neurobíme, budeme môcť len konštatovať, že ľudia odchádzajú,“ nechal sa počuť Schwarz.

Poslankyni Bohátovej sa nepáči hluk, ktorý na Štrande produkujú pravidelné letné akcie. "Ak chceme Štrand do budúcna zveľaďovať, tak ho zveľaďujme, ale zabezpečme, aby slúžil naozaj len na rekreačné využitie spojené s kúpaním.“

V budúcnosti by mal pribudnúť aj nový bazén a tobogan

V ďalších fázach projektu by sa malo pristúpiť k prestavbe sedacieho bazéna na nový detský bazén s atrakciami pre deti od 7 do 15 rokov. V tretej etapy chce mesto vybudovať nový sedací bazén . V záverečnej štvrtej fáze by k už existujúcemu toboganu mal pribudnúť nový tobogan typu Kamikadze.

Môže vás zaujímať:

Koľko si zaplatíme za parkovanie v meste? Radnica schválila nové nariadenie

Mesto chce odstrániť čiernu skládku: Bude sa uchádzať o finančný príspevok

Nitriansky kraj odpísal zmarené investície: Ich cena by presiahla 400-tisíc eur

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM