Anton Hrachovský Samospráva

Do športu a kultúry v Šuranoch pôjde vyše 400-tisíc: Pribudnú aj peniaze z kraja

Šurianske mestské zastupiteľstvo rozhodlo o výške dotácií pre viacero oblastí. Prispeje aj Nitriansky samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Do športu a kultúry v Šuranoch pôjde vyše 400-tisíc: Pribudnú aj peniaze z kraja
Zdroj: TASR

Šurianske mestské zastupiteľstvo rozdelilo prostriedky pre oblasť športu a kultúry na rok 2019. Vyplýva to z programového rozpočtu mesta na rok 2019.

Prostriedky pre šport

Miestna radnica vyčlenila pre oblasť športu 102-tisíc eur. Táto suma zahŕňa výdavky na prevádzku športovej infraštruktúry v priamej správe mesta a to nielen pre profesionálny ale i amatérsky a rekreačný šport. Financie sa predelia aj medzi žiadosti 20 športových klubov a použijú sa tiež na údržbu a prevádzku futbalových štadiónov, športovej haly a priame dotácie na chod klubov.

Vyše štvrť milióna na kultúru

Viac prostriedkov pôjde do oblasti kultúry, ktorá z mestského rozpočtu zhltne 315-tisíc eur. Vďaka tejto sume má byť zabezpečená plynulá činnosť Mestského kultúrneho strediska, ktoré je mestskou príspevkovou organizáciou a stará sa o kultúrne a spoločenské podujatia v meste.

Na služby občanom je vyčlenených 25-tisíc eur. Do bezpečnosti, práva a poriadku je nasmerovaných 240-tisíc eur, do verejného osvetlenia 90-tisíc eur. Základné školy dostanú 1,4 milióna eur. Pre základnú umeleckú školu je vyčlenených 280-tisíc eur. Oblasť odpadového hospodárstva by malo pokryť 817-tisíc eur.

Dotácie z „kraja“

Okrem toho bola zastupiteľstvom Nitrianskeho samosprávneho kraja schválená dotácia na podporu kultúry a športu v Šuranoch vo výške 28-tisíc eur. Kraj odsúhlasil pre kultúru v Šuranoch celkovo 11 500 eur. V rámci tejto položky si na najvyššiu čiastku (1 700 eur) prišlo Mestské kultúrne stredisko. Najmenej (800 eur) získala ZŠ Cirkevná.

Pre oblasť športu bola vyčlenená suma 16 500 eur. Najväčšia časť (1 300 eur) poputuje do RZ Gymsu Šurany, najmenej (500 eur) získalo OZ Spoločne ďalej.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM