Anton Hrachovský Samospráva

Do športu a ďalších oblastí pôjde viac financií: Poslanci sa zhodli na navýšení

Športové kluby, kultúra ale napríklad aj školstvo by si v roku 2020 mali prísť na väčší balík peňazí. Celková suma dotácií presiahne čiastku 600-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Do športu a ďalších oblastí pôjde viac financií: Poslanci sa zhodli na navýšení
Foto: Anton Hrachovský

Na šport v Nových Zámkoch pôjde v roku 2020 o niečo väčší balík peňazí, než sa pôvodne uvažovalo. Poslanci totiž na mestskom zastupiteľstve „odklepli“ navýšenie účelových dotácií pre oblasti kultúry, školstva, cirkvi, sociálnych vecí, športu a „iné“ o sumu 160-tisíc eur.

Na dotácie pôjde vyše 600-tisíc

Návrh na zvýšenie predniesol poslanec Ladislav Borbély. „Situácia v oblasti športu v tomto meste, hlavne čo sa týka infraštruktúry, ekonomického zabezpečenia a širokého diapazónu existujúcich športov, je kritická. Práve z tohto dôvodu navrhujem navýšenie účelových dotácií o sumu 160-tisíc eur,“ uviedol Borbély.

Za návrh Ladislava Borbélyho hlasovalo všetkých 25 poslancov. Na účelové dotácie tak v roku 2020 pôjde celkovo až 619-tisíc eur.

Poslanci tiež schválili návrh Tomáša Straňovského na pridelenie jednej dvanástiny dotácií pre kluby FKM Nové Zámky (futbal), AC Nové Zámky (atletika), MHC Štart Nové Zámky (hádzaná) a tiež pre kultúrne inštitúcie Miestny odbor Matice slovenskej a Csemadok Nové Zámky. Má sa tak stať až do doby, kým nebudú účelové dotácie reálne prerozdelené medzi jednotlivé subjekty.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM