Viktória Botošová Rôzne

Dianie v súťaži o najkrajšiu obec mnohých určite poteší: Známa dedina z nášho okresu figuruje v TOP 5!

O akúsi korunku krásy nebojujú pravidelne iba slovenské mestá, ale aj naše dediny. A tak je tomu aj tentoraz. Určite si zaslúži však vašu pozornosť, že jednej obci z nášho okresu sa podarilo prebojovať až do TOP 5. A pekne sa darí aj ďalším, ktoré ležia v našej blízkosti.

Ilustračný obrázok k článku Dianie v súťaži o najkrajšiu obec mnohých určite poteší: Známa dedina z nášho okresu figuruje v TOP 5!
Zdroj: TASR

Internetový portál Slovakregion vyhlásil súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska. Súťaž začala prvého apríla a definitívneho víťaza spoznáme 5. novembra 2015. Čas na hlasovanie sa teda pomaly kráti a konečný rebríček, hoci ešte nič nie je isté, sa pomaly začína rysovať.

Na prvom mieste sa zatiaľ drží Terchová, za ňou Sedliacka Dubová a tretia je v priebežnom hodnotení obec Hlinné.

V top 50 dve obce z nášho okresu

Do TOP 5 sa však prebojovala obec Komjatice z nášho okresu. Tá priebežne figuruje na štvrtej priečke. Obec Komjatice sa nachádza na západnom Slovensku na území Nitrianskeho kraja v severozápadnej časti okresu Nové Zámky. Počtom obyvateľov sa Komjatice radia medzi najväčšie slovenské obce a v tejto súťaži nie sú nováčikom. Minulý rok sa stala druhou najkrajšou obcou na Slovensku za rok 2014. Čo je pri počte prihlásených obcí úctyhodné umiestnenie. Tento rok o titul bojuje 2788 obcí z celého Slovenska.

Pekne sa však zatiaľ darí aj iným obciam z nášho okresu a v prvej päťdesiatke, tak okrem Komjatíc máme ešte jednu. Obec Trávnica je predbežne na 45. mieste.

Ako hlasovať?

Súťaž ale ešte prebieha a karty v súčasnom poradí môže zamiešať i váš hlas. Do súťaže sa môžu prihlásiť ľudia – hlasujúci, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca. Hlasovať za mesto či obec je možné maximálne jedenkrát za hodinu za to isté mesto či obec.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM