Anton Hrachovský Samospráva

Detské ihriská sú otvorené. Treba však dodržiavať PRESNÉ pravidlá

Z detských ihrísk v Zámkoch zmizli policajné pásky. Rodičia aj deti musia pri ich návšteve rešpektovať určité opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Detské ihriská sú otvorené. Treba však dodržiavať PRESNÉ pravidlá
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Podľa usmernenia Úradu verejného zdravotníctva SR možno, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu, znovuotvoriť detské ihriská. K tomuto kroku pristúpila aj radnica v Nových Zámkoch. O ihriská sa treba denne starať a pri ich návšteve dodržať hygienické opatrenia.

Starať sa budú zamestnanci radnice

Areály detských ihrísk je treba každý deň upratať, pieskoviská treba prehrabať, ako aj očistiť a vydezinfikovať dotykové plochy. Raz za týždeň budú pieskoviská preliate pitnou vodou alebo vodou zodpovedajúcou požiadavkám pre vodu na kúpanie.

Mesto prevádzkuje spolu 36 detských ihrísk. V čase koronakrízy sa o ne budú starať aj zamestnanci radnice.

Mesto umiestnilo na ihriská informačné oznamy s pravidlami užívania ihrísk. „O ich úpravu a dezinfekciu sa budú starať dvaja zamestnanci odboru komunálnych služieb mestského úradu, vypomáhať budú ďalší dvaja zamestnanci odboru kultúry,“ informovala radnica na svojom webe.

„Okrem každodenného čistenia budú kontrolovať technický stav zariadenia ihrísk a nahlasovať požiadavky na údržbu,“ dodáva radnica s tým, že je potrebné, aby rodičia dbali na minimálny fyzický kontakt medzi deťmi. Dospelí musia nosiť rúška a mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk.

Na niektorých ihriskách deti už vo štvrtok 14. mája šantili, využívali hlavne klasické reťazové hojdačky.

Detské ihriská v Nových Zámkoch sú už dostupné verejnosti
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM