Krimi

Colníci odhalili nezákonný dovoz tovaru: Dámsku obuv i textilné výrobky

Výška úniku na cle a DPH, ktorá vznikla týmto nezákonným dovozom, bola predbežne vyčíslená na takmer 4 500 eur. Za porušenie colných predpisov hrozí v uvedenom prípade dovozcovi pokuta až do výšky 99 581,75 eur, prípadne prepadnutie zaisteného tovaru.

Ilustračný obrázok k článku Colníci odhalili nezákonný dovoz tovaru: Dámsku obuv i textilné výrobky
Zdroj: Webnoviny.sk

Nitrianski colníci odhalili nezákonný dovoz tovaru z Číny. Pri kontrole kontajnera, v ktorom bol tovar určený pre príjemcu v Maďarsku zistili, že sa v ňom nachádza aj tovar, ktorý nebol colníkom predložený ku kontrole.

Colníci na pobočke v Nových Zámkoch vykonali kontrolu tovaru prepravovaného z Číny. Pri tejto kontrole zistili, že v kontajneri sa okrem deklarovaného tovaru nachádzal aj nezákonne dovezený tovar, ktorý nebol colníkom predložený ku kontrole.

Celkom zaistili viac ako 84 000 kusov spotrebného tovaru a textilných výrobkov a 900 párov dámskej obuvi, ktoré boli týmto nelegálnym spôsobom dovážané pre zákazníka v Maďarsku. Výška dovoznej platby (clo a DPH), ktorá vznikla týmto nezákonným dovozom, bola predbežne vyčíslená na takmer 4 500 eur.

„S tovarom sa ďalej bude nakladať v súlade s colnými predpismi, pričom za ich porušenie hrozí v uvedenom prípade dovozcovi pokuta až do výšky 99 581,75 eur, prípadne prepadnutie zaisteného tovaru,“ uvádza Colný úrad Nitra.

Zdroj: Finančné riaditeľstvo SR, Colný úrad Nitra

Foto: ilustračné

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM