Viktória Botošová Samospráva

Čo bude ďalej? Kapacita cintorína vraj čoskoro nebude stačiť, mesto bude musieť riešiť aj iný problém

Súčasná kapacita mestského cintorína, žiaľ nebude stačiť navždy. Na mieste, kde sa však plánuje cintorín rozširovať stojí v ceste závažná prekážka.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude ďalej? Kapacita cintorína vraj čoskoro nebude stačiť, mesto bude musieť riešiť aj iný problém
Zdroj: TASR

Momentálne na hranici dnešného cintorína vedie vodovodné potrubie vyššieho rádu. „Mesto s tým momentálne nie je schopné nič urobiť, no v budúcnosti, ak by vodárne plánovali preložku, alebo iné trasovanie, tak v tom prípade by sa to zohľadnilo. V tomto momente môžeme urobiť to, že vynecháme ten pás, ktorým je ochranné pásmo, takpovediac prekročiť ho a pokračovať ďalej, pretože to vodovodné potrubie v tomto momente nikto nepreloží,“ povedal na uplynulom mestskom zastupiteľstve, Ľubomír Ondrejčík z Odboru územného rozvoja a architektúry. Ako dodal, s územnou rezervou je však počítané.

„Do nasledujúcich rokov bude však nutné zo strany mesta sa zaoberať touto otázkou, pretože kapacita cintorína onedlho skončí," pokračoval. Podľa informácií z mestského zastupiteľstva, súčasná kapacita mestského cintorína postačí na 4 až 5 rokov. Nový územný plán mesta predpokladá rozšírenie cintorína na kapacitu, ktorá by stačila na desiatky rokov.

Rozširovanie cintorína treba však plánovať v predstihu. „Budú musieť nasledovať kroky ako je majetko-právne vysporiadanie pozemkov, prekládky, sú tam ďalšie vedenia nadradených inžinierskych sietí, takže bude nutná aj preložka jedného elektrického vedenia,“ informoval Ondrejčík.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM