Anton Hrachovský Samospráva

Chodníky v Zámkoch sú tvrdý oriešok: Radnica už testuje ďalšie špeciálne vozidlo

Novozámocký mestský úrad plánuje testovať ďalšie špeciálne vozidlo. Aj to by malo byť určené na čistenie chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Chodníky v Zámkoch sú tvrdý oriešok: Radnica už testuje ďalšie špeciálne vozidlo
Foto: Anton Hrachovský

Mesto má so spoločnosťou Brantner uzatvorenú zmluvu na službu čistenia chodníkov a komunikácií. Účinná je do roku 2022 a v rámci nej si radnica tieto služby objednáva.

Testovať chcú ďalšie vozidlo

Už vyše dvoch týždňov sa po novozámockých chodníkoch preháňa špeciálne vozidlo, ktoré testuje radnica spoločne práve s firmou Brantner. Cieľom je zbaviť miestne chodníky dlhoročnej špiny, na rad sa dostali už úseky ulíc Komárňanská, Podzámska a M. R. Štefánika. V pláne je tiež očista na Čerešňovej a Nábrežnej ulici. S kvalitou práce však radnica, podľa vlastných slov, úplne spokojná nie je.

Rozbehlo sa tak testovanie ďalšieho vozidla na čistenie chodníkov od prachu a prerastajúcej zelene. „Na niektorých chodníkoch sa takáto dôkladná očista robí vôbec po prvýkrát, preto trvá dosť dlho,“ informovala radnica.

Úplná spokojnosť chýba

„Spoločnosť Brantner sa rozhodla zakúpiť čo najvhodnejšie vozidlo na čistenie chodníkov a v záujme čo najefektívnejšej kúpy pristúpilo k návrhu mesta na ich otestovanie. Keďže mesto s doterajšou kvalitou práce nie je stopercentne spokojné, bude testovať ďalšie vozidlo, s inými technickými parametrami. Čiže vozidlo má Brantner zatiaľ zapožičané,“ uviedla Petronela Bernáth.

Náklady na testovanie vozidla znáša podľa informácií z radnice mesto.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM