Anton Hrachovský Samospráva

Cesty v Nových Zámkoch potrebujú opravu: Mesto zaplatí za prvú etapu 1,5 milióna eur!

Novozámocká radnica plánuje rozsiahle opravy ciest a chodníkov. Podľa rozhodnutia mestského zastupiteľstva si v prvej etape vyžiada investícia sumu 1,5 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Cesty v Nových Zámkoch potrebujú opravu: Mesto zaplatí za prvú etapu 1,5 milióna eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Magistrát Nových Zámkov chce projekt realizovať formou verejno-súkromného partnerstva. V rámci neho by mal celú opravu zaplatiť zhotoviteľ. Mesto by malo túto investíciu splácať v mesačných splátkach počas desiatich rokov.

Podľa analýzy, ktorú vypracovalo mesto, bude mať takáto forma financovania viacero výhod. Okrem desaťročnej záruky k nim patrí aj rovnomerné financovanie a jednorazová obnova komunikácií. „Počas záruky mestu ako investorovi odpadajú náklady na stavebnú údržbu ciest a celú akciu preinvestuje zhotoviteľ, takže bude vystavená iba jedna konečná faktúra po zrealizovaní diela,“ uvádza sa v analýze.

Vedenie mesta má v pláne opraviť takmer 40-tisíc metrov štvorcových ciest a chodníkov. Opravy by sa mali vykonať na 12 uliciach. Vo väčšine prípadov sa na komunikáciách bude odstraňovať vrchná časť vozovky a po oprave, výmene a vyrovnaní podložia sa bude klásť nová asfaltová vrstva. Súčasťou prác bude aj úprava uličných vpustí. Firmu, ktorá bude cesty a chodníky opravovať určí verejné obstarávanie.

Môže vás zaujímať:

Mesto získalo multifunkčné komunálne vozidlo: Na čo bude slúžiť?

Zastupiteľstvo odsúhlasilo vyšší plat pre primátora: O koľko si prilepší prvý muž Nových Zámkov?

Mesto zverejnilo záverečný účet: Vlani hospodárilo s prebytkom vyše pol milióna eur

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM