Anton Hrachovský Kultúra

Centrum Zámkov rozvoňajú klobásky: Do súťaže v ich výrobe sa hláste už teraz

Nové Zámky sa po roku znova stanú centrom obľúbenej pochúťky. Do súťaže v príprave klobás sa môžete zapojiť aj vy, pozrite ako.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Zámkov rozvoňajú klobásky: Do súťaže v ich výrobe sa hláste už teraz
Foto: Anton Hrachovský

Nepotrvá to dlho a Nové Zámky budú po roku opäť dejiskom festivalu Klobfest. V rámci neho nemôže chýbať Novozámocká súťaž v príprave klobás, ktorá sa uskutoční 27. októbra 2018. Pôjde o jej už 14. pokračovanie.

Prihláste sa do súťaže vo výrobe klobás

Obľúbená gurmánska súťaž sa bude konať v rámci Klobfestu na Hlavnom námestí, od 9:00 do 13:00. Po uplynutí súťažného času odovzdajú súťažiaci z hotovej klobásy 30 centimetrový kus na upečenie a posúdenie.

Úlohou 3 až 5-členných družstiev je vyrobiť z 10 kilogramov klobásového mäsa klobásu na pečenie. Súťažné družstvá musia zaplatiť nominačný poplatok 50 eur, ktorý zahŕňa mäso a črevá.

Porota bude hodnotiť prípravnú fázu, estetický vzhľad surovej klobásy, chuť upečenej klobásy a tiež pracovné miesto jednotlivých tímov.

Na základe bodového hodnotenia poroty sa určí finálne hodnotenie súťažiacich v zlatom, striebornom a bronzovom pásme.

Usporiadateľ zabezpečí stôl a klobásové mäso. To bude pochádzať z bitúnku s veterinárským potvrdením. Z hygienických dôvodov však nebude možné súťažnú klobásu predávať. Do súťaže je možné sa prihlásiť do 15. októbra 2018 a prihlášku možno nájsť na webe Novovitalu.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM