Aktualizované Viktória Botošová Samospráva

Cena primátora odovzdaná: Kto ju získal?

V tomto roku sa nikto nestal čestným občanom mesta a nikto nedostal ani cenu Pro Urbe. Tentokrát sa však udeľovali ceny primátora mesta. Pozrite sa, kto ju získal..

Ilustračný obrázok k článku Cena primátora odovzdaná: Kto ju získal?
Foto: Viktória Botošová

O tom, ako sa poslanci mestského zastupiteľstva na ich poslednom zasadnutí, nezhodli na čestnom občanovi ani na cene mesta sme vás informovali v článku – Z desiatok kandidátov neocenia zatiaľ ani jedného!

Blížiace sa komunálne voľby poznačili v Nových Zámkoch aj slávnosti, na ktorých sa tradične odovzdáva cena primátora. O udelení cien rozhoduje v tajnom hlasovaní samospráva mesta s trojpätinovou väčšinou. Cenu mesta dostávajú osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta.

Cenu primátora, však úspešne udelili. Získala ju Nataly Rumanová, novorodenec tohto roka. Za rozvoj kultúry mesta vyznamenali zakladateľa a režiséra novozámockého divadla „Rockszínpad“ Tibora Stugela.

Ocenenie si prevzal za dlhoročnú činnosť aj muzikant Alexander Dráfi. Ohodnotili okrem iných aj prácu projektanta Zsigmonda Szeghőa za plány sídliska Západ 2.

Medzi ďalšími ocenenými boli Novozámocký zlatý levík, tento súbor získal cenu za šírenie dobrého mena mesta Nové Zámky, doma aj v zahraničí. Juraj Horváth, za rozvoj novozámockého tenisu a Základná organizácia Csemadok za dlhoročnú aktívnu činnosť.

Ocenená bola aj Csípős banda, za varenie gastrošpecialít na rôznych festivaloch. Folklórny súbor Zámčan, dostal ocenenie za zachovanie ľudovej kultúry a šírenie dobrého mena doma i v zahraničí. V neposlednom rade, bola ocenená aj Galéria umenia Ernesta Zmetáka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM