Anton Hrachovský Samospráva

Čakanie na otvorenie mosta pri Štrande sa kráti: Má ísť do predčasného užívania

Most pri Štrande čaká odovzdanie do predčasného užívania. Po takmer pol roku sa tak trochu odľahčí dopravná situácia v meste.

Ilustračný obrázok k článku Čakanie na otvorenie mosta pri Štrande sa kráti: Má ísť do predčasného užívania
17
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

K uzávierka mosta na ceste I/75 pri Termálnom kúpalisku Štrand Emila Tatárika v Nových Zámkoch došlo 15. júla 2019. Dôvodom bola jeho plánovaná rekonštrukcia. Nákladná i osobná doprava bola kvôli tomu odklonená na hlavný ťah ulíc Komárňanskej a SNP, čo poriadne skomplikovalo situáciu v meste.

Premávka na moste ešte v 2019-tom

Čakanie šoférov sa znovuotvorenie mosta sa už kráti. Do predčasného užívania by mal byť odovzdaný ešte v prvej polovici decembra 2019. Vyplýva to z oznámenia o začatí konania o predčasnom užívaní stavby, ktoré 25. novembra vydal Okresný úrad Nitra.

V najbližších dňoch čaká most asfaltovanie jeho povrchu, na rad má prísť v pondelok 2. resp. v utorok 3. decembra 2019. Následne sa na most namontuje zábradlie a vyznačia sa čiary, od počasia záleží, či pôjde o trvalé alebo zatiaľ len dočasné značenie.

Už vo štvrtok 12. decembra 2019 sa bude konať miestne zisťovanie vo veci odovzdania do predčasného užívania priamo na moste. Následne bude zisťovanie pokračovať v priestoroch Okresného úradu Nové Zámky. Piatok 13. decembra by mal byť pre Nové Zámky z toho hľadiska pozitívnym dňom.

Most by tak mohol byť odovzdaný do predčasného užívania 13. decembra 2019.

Zo všetkých štyroch rekonštruovaných mostov v Nitrianskom kraji bude v roku 2019 uvedený do prevádzky iba most v Nových Zámkoch, i napriek okolnostiam ohľadne neočakávaného zlého statického stavu.

V Nitre bude podľa informácií z Okresného úradu v Nitre pokračovať oprava aj počas zimných mesiacov s výhľadom asfaltovania a ukončenia prác na jar 2020. Dokončenie opráv mostov v Slatine a Leviciach má byť zatiaľ v nedohľadne.

Na titulnej foto a vo fotogalérii: Kontrolné merania na rekonštruovanom moste pri Štrande v Nových Zámkoch počas augusta 2019

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Kontrolné merania na rekonštruovanom moste pri Štrande v Nových Zámkoch
17
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM