Anton Hrachovský Samospráva

Budú ulice Zámkov čistejšie? Mesto začalo s ich údržbou

Po zimných mesiacoch došlo na upratovanie ciest v meste. Začalo sa s ním na Hlavnom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Budú ulice Zámkov čistejšie? Mesto začalo s ich údržbou
Foto: Anton Hrachovský

Po zimnej sezóne sa v uliciach Nových Zámkov odstraňujú zvyšky posypového materiálu. „S takzvaným „kôpkovaním“ sa začalo v centre mesta, postupne sa pokračuje do okolia,“ informovala radnica na svojom webe.

Čistenie ulíc v Zámkoch

Spoločnosť Brantner, ktorá má čistenie na starosti, nakladá a odváža z ulíc nahromadený materiál. Následne prechádza krajnice oranžové vozidlo s mechanickými kefami a vysávačom. To už prevádzkuje mestská príspevková organizácia Novovital.

Pri „kôpkovaní“ pomáhajú podľa radnice aj aktivační pracovníci. „Počas mesiaca odpracujú 32 hodín (8 dní po 4 hodiny denne). Podľa vyjadrenia koordinátorky aktivačnej činnosti Evy Tóthovej sú rozdelení do troch skupín (4, 5, a 6-členná).“

„Podľa pracovných dní v mesiaci sú zadelení do práce. V niektoré dni sa skupiny stretávajú, vtedy je v meste viac aktivačných pracovníkov. Kratšie PN-ky si musia nahradiť ešte do konca kalendárneho mesiaca,“ dodala radnica.

Ulice Nových Zámkov, krajnice ciest ale aj chodníky sú v meste neraz jednoducho špinavé. Pravidelne na to zvykne poukazovať časť obyvateľov – dobrovoľníkov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM