Anton Hrachovský Samospráva

Budovu radnice v Zámkoch čakajú investície: Rozpočet mesta ráta s viacerými zámermi

Vedenie mesta má v pláne investovať do budovy radnice. Na niektoré zámery už vyčlenilo orientačné sumy.

Zdroj: Dnes24.sk

Budovu Mestského úradu v Nových Zámkoch čakajú viaceré investície. Rozhodli o tom poslanci Mestského zastupiteľstva schválením rozpočtu na rok 2019.

Mestský úrad čakajú investície

Rekonštrukcie by sa mala dočkať veľká zasadačka. Orientačná suma výdavkov je stanovená na 60-tisíc eur. „Je to zámer, ku ktorému mesto pripravuje podklady, aby realizácia mohla prebehnúť v najbližšom možnom termíne,“ povedala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth.

Rozpočet mesta ráta sa aj s výdavkami na klimatizáciu a rekonštrukciu osvetlenia budovy. V pláne je aj projektová dokumentácia pre architektonický návrh farebnosti budovy. Na obnovu osvetlenia je predbežne vyčlenených 32-tisíc eur, zvyšné investície sú vo fáze plánovanej prípravnej a projektovej dokumentácie.

Obnova mala prebehnúť už v minulosti

Nie všetci poslanci však súhlasili so zaradením uvedených aktivít medzi investície na rok 2019. Námietku a návrh na ich vyradenie z rozpočtu predniesol poslanec Ivan Katona. Argumentoval faktom, že mesto v minulom volebnom období vrátilo peniaze určené na rekonštrukciu Mestského úradu. Stavebný úrad vtedy podľa Katonu argumentoval tým, že investovať sa bude do novozámockých škôlok.

„V pôvodnej investícii bola zahrnutá aj obnova fasády a teraz tu vidíme, že medzi prípravnými a projektovými dokumentáciami máme obnovu fasády i architektonický návrh farebnosti budovy. Keď sme rekonštrukciu, resp. zateplenie budovy nepotrebovali v minulom funkčnom období, nemyslím si, že dnes sa potrebujeme baviť o architektonickom návrhu farebnosti budovy. Podľa mňa sú to projekty, ktoré dnes nemajú opodstatnenie. Máme desiatky iných pálčivých problémov,“ dodal Katona. Jeho návrh schválený nebol.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM