Anton Hrachovský Samospráva

Bude žehnať Novozámčanom: V centre mesta pribudne socha pápeža Jána Pavla II.

Na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch bude na obyvateľov dávať pozor jeden z najväčších kresťanských vodcov histórie.

Ilustračný obrázok k článku Bude žehnať Novozámčanom: V centre mesta pribudne socha pápeža Jána Pavla II.
Zdroj: TASR

Na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch pribudne nová socha. Pôjde o bronzovú sochu jedného z najväčších vodcov v histórii kresťanstva.

Ján Pavol II. v centre Nových Zámkov

Pôjde o sochu rímskeho pápeža Jána Pavla II. Jej umiestnenie pri kostole Povýšenia svätého kríža na Hlavnom námestí odsúhlasili mestskí poslanci na februárovom zastupiteľstve. Mesto dostalo sochu do daru od Rímskokatolíckej cirkvi – Farnosti Nové Zámky. Je dielom akademického sochára Petra Mészároša a je v životnej veľkosti.

„Z vďačnosti voči Bohu ale aj z úcty a vďačnosti voči obyvateľom tohto mesta, by som rád mestu Nové Zámky podaroval bronzovú sochu rímskeho pápeža Sv.Jána Pavla II., ktorý bol najväčšou duchovnou osobnosťou 20. storočia a prínosom pre celý svet,“ znela prosba Mons. Zoltána Ďurča, dekana a biskupského vikára z novozámockej farnosti.

Socha má byť umiestnená pred budovou ´Marianum´ a mesto ju prijalo ako dar od Rímskokatolíckej cirkvi – Farnosti Nové Zámky.

Svätý Ján Pavol II., vlastným menom Karol Józef Wojtyła bol poľský duchovný a 264. rímsky pápež (1978–2005), prvý netaliansky pápež od roku 1522 a najmladší od roku 1846. Umrel 2. apríla 2005 v dôsledku zdravotných komplikácií, čo zarmútilo milióny ľudí po celom svete.

Zdroj: Mesto Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM