Anton Hrachovský Kultúra

Bratislava, Budapešť, Viedeň: Aký je každodenný život troch hlavných miest?

Tri najbližšie k sebe položené hlavné mestá na svete predvedú, ako to v nich žije. Nenechajte si ujsť netradičnú výstavu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava, Budapešť, Viedeň: Aký je každodenný život troch hlavných miest?
Zdroj: TASR

Fotografická výstava ArtKorzó 2017, ktorú sprístupnili verejnosti v Cisársko-kráľovskej jazdiarni v Nových Zámkoch, približuje každodenný život v Budapešti, Viedni a Bratislave. Ako informoval vystavujúci autor a organizátor výstavy Tomi Thor, okrem neho svoje diela poskytli aj Ladislav Vallach a Gejza Szabó.

Tri susediace hlavné mestá

Thor, ktorý žije vo Viedni, nápad zorganizovať výstavu predstavil fotografovi Vallachovi, ktorý mnoho času trávi v Budapešti. „Snažím sa zachytiť každodennú Viedeň a tamojší život, pričom som s myšlienkou výstavy oslovil aj Ladislava Vallacha. Tomu sa môj nápad páčil a keďže on pozná fotografa Gejza Szabóa, ktorý fotografuje pouličný život a architektúru v Bratislave, pozvali sme aj jeho. Tak je to výstava z každodenného života troch susediacich hlavných miest očami troch fotografov. Kolekcia pozostáva z 24 farebných fotografií o rozmeroch 50 krát 70 centimetrov,“ povedal Thor. Výstava potrvá do 5. novembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM