Andrea Ballayová Iné športy

Boxer Tomi KID v Maďarsku

prevalcoval krajana Slavomíra Selického

Slovenský boxer Tomáš Kovács si v sobotu večer v maďarskej Orosháze pripísal na konto v poradí 18. víťazstvo v profiringu. Doteraz nezdolaný majster sveta organizácie WBF v poloťažkej váhe zdolal krajana Slavomíra Selického technickým KO už v prvom kole.
Obaja boxeri sa poznali z minulosti, no duel v rámci galavečera „Elitné jednotky“ bol oficiálne ich premiérovým meraním síl. Tempo zápasu, vypísaného na šesť kôl, diktoval od úvodných sekúnd Kovács. Tridsaťtriročný Galanťan, známy pod prezývkou Tomi KID, nahrádzal približne šesťkilogramový váhový deficit výborným pohybom a rýchlymi údermi, ktorými Selickému neumožnil zasadiť jeho obávané ťažké údery.
O všetkom sa rozhodlo v prvom kole. V jeho polovici Kovács spôsobil svojmu súperovi tržnú ranu pod okom a v dôsledku množstva krvi rozhodca zápas prerušil a nechal Selického ošetriť. Kovács aj potom naháňal súpera a v samom závere kola po kombinácii spodného direktu a pravého háku poslal Selického k zemi. O šesť rokov starší pästiar z Nových Zámkov, ktorý Kovácsovi nestačil rýchlostne ani technicky, už do druhého kola nenastúpil a Kovács tak zaznamenal celkovo dvanásty triumf spôsobom KO.
Slavomír Selický si k doterajším 17 víťazstvám (z toho 12 KO) a jednej remíze pripísal na konto deviatu prehru (5 KO). (TASR)

TomiKid
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM