Anton Hrachovský Samospráva

Blíži sa letná sezóna: Na Štrande sa finišuje s ďalšou etapou rekonštrukcie

Druhá etapa rekonštrukcie Termálneho kúpaliska Štrand Emila Tatárika v Nových Zámkoch v súčasnom období finišuje. Na aké novinky sa môžu rekreanti tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa letná sezóna: Na Štrande sa finišuje s ďalšou etapou rekonštrukcie
Zdroj: TASR

Novinky a investície za vyše pol milióna

Podľa Ľudovíta Lebóa, riaditeľa organizácie Novovital spravujúcej Štrand, sa vybudoval nový prívod termálnej vody a s tým súvisiaca celková rekonštrukcia vodného hospodárstva so zabudovaním nových technológií. „Návštevníkov v tomto období určite poteší výstavba vodných atrakcií v bazénoch. Veríme, že táto investícia zvýši atraktivitu kúpaliska. Celkovo je naplánované na roky 2017 a 2018 preinvestovať na kúpalisku 650-tisíc eur,“ vyjadril sa Lebó počas zasadania mestského zastupiteľstva.

V roku 2016 bolo kúpalisko v prevádzke od 1. júna do 14. septembra. „Do jeho rekonštrukcie sme vlani investovali celkom 137 260 eur. Z tejto sumy sme zrekonštruovali toboganový bazén a prebudovali sme nový detský bazén. K obidvom bazénom sme zrekonštruovali a rozšírili strojovne s novými technológiami. Okrem toho sme vykonali terénne úpravy bazénového areálu a vytvorili novú oddychovú plochu. Celková investícia predstavovala 111 824 eur z prostriedkov mesta a zostatok vo výške 25 436 eur sme hradili z vlastných prostriedkov,“ dodal riaditeľ Novovitalu.

V tomto roku je podľa Ľudovíta Lebóa naplánovaný rozpočet na bežné výdavky vo výške 280-tisíc eur, z toho 85-tisíc eur predstavuje príspevok mesta a 195-tisíc eur vlastné príjmy. Na investície sa plánuje vynaložiť 400-tisíc eur z príspevku mesta.

Počasie pribrzdilo návštevnosť Štrandu

Nízku návštevnosť kúpaliska v roku 2016, ktorá bola oproti roku 2015 približne o 15-tisíc návštevníkov nižšia, ovplyvnilo nepriaznivé počasie. „To sa odrazilo aj na tržbách zo vstupného. Z plánovaných tržieb zo vstupného 175-tisíc eur sme dosiahli iba 125 031 eur. Tento výpadok v sume cca 50-tisíc eur sme dopĺňali z prostriedkov príspevku mesta, vďaka čomu sme na termálnom kúpalisku vykázali kladný hospodársky výsledok,“ doplnil Lebó.

Na termálnom kúpalisku Štrand sa nachádza celkom deväť bazénov, z toho jeden plavecký s dĺžkou 50 metrov, ďalej rekreačné bazény, detské bazény a jeden toboganový bazén. Samozrejmosťou sú stánky s občerstvením, športoviská a ihriská pre deti. V areáli kúpaliska je aj možnosť ubytovania sa v apartmánoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM