Andrea Ballayová Krimi Krimi

Billboard SNS v Nových Zámkoch podpálili

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota sa dnes v tlačovom vyhlásení ohradil proti poškodzovaniu billboardov propagujúcich referendum o používaní slovenského jazyka ako jediného v úradnom styku.

„V Nových Zámkoch nám v týchto dňoch billboard podpálili a v Komárne poškodili, zatreli farbou a modifikovali na ňom náš text. Je pre mňa absurdné, aby aktivitu, chrániacu národnoštátne záujmy Slovenskej republiky niekto hanobil takýmto spôsobom,“ vyhlásil Slota.
Dodal, že z oblasti, v ktorej sa tieto dva prípady stali, je evidentné, že ide o vyjadrenie „jasného postoja niektorých príslušníkov maďarskej národnosti k svojej domovine – Slovenskej republike“. „Je to nielen smutné, ale ide aj o flagrantné narušenie spolužitia medzi štátotvorným slovenským národom a maďarskou menšinou na Slovensku,“ komentuje poškodenie billboardov SNS Slota.
SNS pred mesiacom odštartovala petíciu smerujúcu k referendu s cieľom používania slovenského jazyka ako jediného úradného jazyka na území Slovenskej republiky. Súčasťou kampane k petícii sú aj bilbordy po celom Slovensku. zdroj:TASR foto: www.fotky.sme.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM