Aktualizované Anton Hrachovský Správy Samospráva

Bez rúška ani na krok! Hrozba koronavírusu ohrozuje aj MHD a taxíky v Zámkoch

Šírenie koronavírusu si vyžiadalo prijatie prísnejších bezpečnostných opatrení. Do autobusu už nenastúpite len tak, tržnica i detské ihriská sú zavreté.

Ilustračný obrázok k článku Bez rúška ani na krok! Hrozba koronavírusu ohrozuje aj MHD a taxíky v Zámkoch
Zdroj: TASR

Vzhľadom na ďalšie šírenie koronavírusu prijal krízový štáb Nových Zámkov ďalšie opatrenia a odporúčania. Prísne kroky podnikla aj nemocnica.

„Prosíme všetkých obyvateľov nášho mesta, aby striktne dodržiavali prijaté nariadenia, chránili zdravie svoje i svojho okolia, pokiaľ možno sa zdržiavali doma a nestretávali sa na verejných priestoroch, detských ihriskách, športových a odpočinkových zónach,“ vyzýva obyvateľov radnica.

Cestovať iba so zakrytou tvárou

Autobusy prevádzkované dopravnou spoločnosťou ARRIVA NZ, premávajú od 16. do 27. marca 2020 ako počas školských prázdnin.

Mesto od pondelka 16. marca odporúča nastúpiť do MHD v Zámkoch so zakrytou tvárou a s rukavicami. Rovnako sa odporúča taxikárom prevážať len zákazníkov so zakrytou tvárou.

Po zasadnutí ústredného krízového štábu v pondelok 16. marca môžu taxíky prevážať iba tovar, ľudí nie.

Od utorka sa situácia opäť sprísni.

„Od 17. marca je nosenie ochranných prostriedkov v MHD povinné. Nedodržanie tejto povinnosti bude mať za následok, že cestujúci nebude môcť nastúpiť do autobusu,“ informuje radnica.

Klientske centrá ARRIVA NZ v Nových Zámkoch, Komárne, Šali, Štúrove a v Leviciach pracujú v obmedzenom režime. Rozpis úradných hodín nájdete na webe prepravcu.

Dezinfekcia MHD

„V záujme ochrany zdravia cestujúcich a zamestnancov pokračuje dezinfekcia autobusov a predajných miest až do odvolania. Prvý rad sedadiel za vodičom autobusu žiadame neobsadzovať,“ informuje spoločnosť ARRIVA na svojom webe s tým, že zrušila všetky pravidelné aj nepravidelné spoje mimo územia Slovenska.

Uzavretie detských ihrísk

Detské ihriská sú až do odvolania uzavreté policajnou páskou. Prosíme obyvateľov, aby obmedzili kontakt s inými osobami a nestretávali sa na verejných priestranstvách," vyzýva radnica.

Pohreby

Bez rúška (alebo vhodnej alternatívy rúška) platí zákaz vstupu aj do miestností a obradnej sály Domu smútku v Cintoríne sv. Jozefa . Rovnako prísne pravidlá platia aj pre krematórium.

Tržnica zavretá, v nemocnici červená zóna

Na tržnici už nenakúpite. Až do odvolania je uzavretá.

V nemocnici bola v pondelok 16. marca zriadená izolovaná červená zóna COVID-19. Pri vstupe sú prísne kontroly, každý musí mať zakrytú tvár. Viac na priloženom linku.

Zberový dvor stopnutý, dezinfekcia smetiakov

Zberový dvor na ulici G. Bethlena 54 a Prekládková stanica odpadov na Považskej 40 sú od 16. do 29. marca, resp. do odvolania zatvorené.

Mesto a spoločnosť Brantner zabezpečia mimoriadnu a preventívnu dezinfekciu smetných nádob pri bytovkách a rodinných domoch. Verejné toalety na Hlavnom námestí sú až do odvolania zatvorené.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM