Monika Földešiová Rôzne

Aqua-therm pre všetkých

Vyše 130 vystavovateľov sa prezentuje na veľtrhu Aqua-therm, ktorý sa dnes začal v Nitre. Najväčší slovenský veľtrh v oblasti vykurovania, vetrania, klimatizácie, sanity, meracej a regulačnej techniky i alternatívnych zdrojov energie už tradične otvá

Organizátori na základe skúseností z predchádzajúcich ročníkov očakávajú zhruba 15.000 návštev­níkov. Veľtrh potrvá do 11. februára.
V Nitre sa predstavuje väčšina kľúčových firiem z odboru, medzi nimi Viadrus, Ivar, Weishaupt, Immergas, Baxi, Buderus, Danfoss, Giacomini, Vaillant, Thermona, Regulus, Stiebel Eltron, Tatramat alebo DZ Dražice. Najväčšou expozíciou o celkovej výmere 200 m2 sa prezentuje výrobca kotlov Protherm. Podľa Jindřicha Jiráska, hovorcu českej usporiadateľskej agentúry Progres Partners Advertising, stúpol záujem vystavovateľov o účasť na veľtrhu oproti minulému roku o zhruba 10 percent. Na veľtrhu na prezentuje i 15 firiem, ktoré sa v predchádzajúcich ročníkoch na výstave nikdy nezúčastnili.
Okrem odborníkov z odboru je veľtrh atraktívny i pre laikov. „Ľudia hľadajú nové cesty, ako znížiť náklady na bývanie. Preto zamieria práve na veľtrh, kde nájdu na jednom mieste novinky, rady odborníkov a vystavené výrobky môžu kúpiť s výraznou zľavou,“ konštatoval Jirásek. Návštevníci nájdu na veľtrhu nielen rôzne typy kotlov, ale tiež tepelné čerpadlá, zariadenia na solárne vykurovanie, systémy podlahového, stenového a stropného vykurovania, klimatizácie a komínové systémy. Poradenstvo v oblasti technických riešení a úspor za energie počas výstavy poskytuje Cech vykurovania, tepelnej techniky a inštalácií a Slovenská inovačná a energetická agentúra.

Zdroj: TASR Foto: TASR

aquaterm
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM