Rôzne

Anjel a čert na novozámockých cestách: Posvietili si na vodičov

Namiesto pokuty - pokarhanie od čerta. Vodičov na cestách čakalo prekvapenie v podobe pomocníkov Mikuláša, ktorí dohliadali na bezpečnosť na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Anjel a čert na novozámockých cestách: Posvietili si na vodičov
Zdroj: Dnes24.sk

Novozámockí dopravní policajti si v piatok 6. decembra na Mikuláša, spolu so žiakmi Základnej školy na Nábrežnej ulici posvietili na účastníkov cestnej premávky v Nových Zámkoch.

Niektorí vodiči boli prekvapení

„Fíha, aké prekvapenie, ešte som na ceste nestretol anjela ani čerta. Chvalabohu som mal doklady v poriadku, tak som dostal od anjela pochvalu,“ hovorí prekvapený vodič.

„Mňa to neprekvapilo, počul som už o takejto akcii, ale nie v našom meste. Je to milé podľa mňa, viac sa zamyslíme nad tým, aby sme opatrnejšie jazdili, a dávali pozor hlavne na deti na ceste,“ povedal ďalší vodič, ktorého zastavila polícia a deti.

„Ja jazdím stále opatrne, snažím sa dávať pozor predovšetkým na deti na ceste, ale samozrejme aj na chodcov a cyklistov. Takéto akcie sú podľa mňa veľmi dobré, aby si vodiči uvedomili, že majú jazdiť opatrne. Našťastie, ja som mala všetko v poriadku, tak som dostala pochvalu a papierového anjelika,“ povedala nám jedna zo zastavených vodičiek.

Za prehrešok – pokarhanie od čerta, za opatrnú jazdu – pochvala od anjela

Vodiči mali tentokrát šťastie, namiesto pokuty od policajtov za prehrešok dostali previnilci „len“ pokarhanie od čertov. Naopak dobrí vodiči boli pochválení a odmenení anjelikom šťastia. Malí školáci s úsmevom a pekným slovom poučili najmä bezohľadných vodičov, ako sa majú na cestách správať. Pripomenuli im aj to, že aj oni chodili do školy.

Školáci rozdávali anjelikov aj čertov

„Za dobrú jazdu, a keď majú všetko v poriadku, a ani nenafúkajú, im dáme anjelika. Za zlú jazdu, alebo keď im chýba doklad, im dáme čerta,“ povedala nám dnešná „spolupracovníčka“ policajtov – žiačka ZŠ:

„Niekedy na mňa autá dávajú pozor, ale veru niekedy vôbec nie. Akoby ma ani nevideli. Dnes boli ale všetci dobrí,“ zdôverila sa nám malá tretiačka.

„My sme ujovi vodičovi dali s policajtom fúkať, a skontrolovali sme mu všetky doklady, občiansky, technický preukaz. Všetko mal v poriadku,“ podelila sa s nami o zážitok z dnešnej akcie ďalšia školáčka.

Bezpečne prejsť cez cestu je totiž čoraz väčším rizikom.

„Deti týmto svojim gestom vyjadrili nespokojnosť voči arogantným vodičom a apelovali aj na to, že alkohol za volant nepatrí. . Samozrejmosťou sú reflexné prvky u chodcov a cyklistov. Tmavé oblečenie totiž robí za zníženej viditeľnosti chodca neviditeľného,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

„Blížia sa najkrajšie sviatky v roku a všetci si želáme, aby sme ich mohli stráviť so svojimi blízkymi. Buďme preto na cestách k sebe ohľaduplnejší a na seba prísnejší,“ dodáva hovorkyňa.

Sara

policajti na ceste -nz
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM