Anton Hrachovský Samospráva

Amfiteáter v Zámkoch čaká rekonštrukcia: Po digitalizácii príde ďalšia prerábka

Opravám sa potešia ako návštevníci, tak aj umelci. Čo všetko nás po novom čaká v roku 2019?

Ilustračný obrázok k článku Amfiteáter v Zámkoch čaká rekonštrukcia: Po digitalizácii príde ďalšia prerábka
4
Galéria

V prvej polovici roka 2018 prešiel novozámocký amfiteáter digitalizáciou. Na Slovensku sa tak stal ďalším, ktorý využíva technológiu štandardu DCI. Návštevníci si môžu vychutnávať digitalizované filmy od 1. júna 2018.

V roku 2019 ho čaká ďalšia etapa úprav. Radnica na ne vyčlenila z rozpočtu sumu 30-tisíc eur.

Čo konkrétne sa bude za uvedenú sumu opravovať? Obnovou prejdú oba hlavné objekty – premietáreň s toaletami pre návštevníkov a tiež šatne s javiskom.

Rekonštrukcia by mala začať na jar

„Na budove „Amfiteáter – premietáreň – hygienické zariadenia pre divákov” sa realizuje dodatočná hydroizolácia obvodových múrov, čím sa odstráni príčina vlhnutia suterénu. Ďalej sa bude realizovať odkvapový betónový chodník a opraví sa spevnená plocha pri vstupe od Majzonovho námestia,“ objasnila hovorkyňa mesta Petronela Bernáth.

Na budove „Amfiteáter – šatne a javisko” bolo v roku 2017 odstránené zatekanie od javiska. „Od zatekania boli poškodené omietky, maľovky a drevený obklad na chodbe prízemia a preto je nutná rekonštrukcia, ktorá sa spojí s obnovou budovy,“ dodala hovorkyňa.

Investícia sa podľa radnice neodzrkadlí na vstupnom.

Pri obnove šatní a javiska sa budú realizovať stavebné práce – výmena výplní otvorov, obnova hygienických zariadení pre umelcov a opravou prejdú aj omietky, maľovky a povrchové úpravy.

Rekonštrukciou prejde aj šesť šatní pre vystupujúcich. Vymení sa v nich nášľapná vrstva podláh, sprchy, umývadlá. „Rekonštrukcia sa začne, akonáhle to poveternostné podmienky dovolia. Predpokladá sa, že by to mohlo byť približne koncom marca – začiatkom apríla. Samozrejme bude to súvisieť aj s verejným obstarávaním,“ dodala hovorkyňa mesta.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Amfiteáter-NZ
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM