Správy

Ako v bavlnke: Nemocnica získala postieľky s vyhrievaným matracom pre novorodencov

Novozámocká nemocnica sa môže pochváliť užitočnou novinkou. Tá pomôže skrátiť čas novorodencov, ktorý by inak museli stráviť v inkubátoroch.

Ilustračný obrázok k článku Ako v bavlnke: Nemocnica získala postieľky s vyhrievaným matracom pre novorodencov
Zdroj: Svet zdravia

Periantologické centrá v šiestich nemocniciach získali nové vyhrievané postieľky a podložky s regulátorom teploty pre predčasne narodené a kriticky choré bábätká. Medzi spomínanými nemocnicami je aj tá novozámocká.

Portál ĽudiaĽuďom.sk v spolupráci so slovenskými rádiami zorganizovali zbierku, vďaka ktorej sa tieto vyhrievané matrace mohli zakúpiť. Deti tak budú môcť byť v inkubátoroch kratší čas a skôr sa tak dostali k svojim mamičkám.

„Neonatologická klinika FNsP Nové Zámky dostala darom 5 postieľok s výhrevnými podložkami, ktoré už slúžia svojmu účelu. Všetkým darcom, ale aj organizátorom projektu sa chceme touto cestou poďakovať. Vďaka vám predčasne narodené detičky budú rýchlejšie počuť hlas svojich mamičiek, ten najkrajší hlas,“ informuje novozámocká nemocnica.

Postieľky s reguláciou teploty skrátia nezrelým deťom pobyt strávený v inkubátore. Podľa Ľubice Kaiserovej z občianskeho združenia Malíček sa tento čas môže skrátiť až o niekoľko týždňov.

„Dokonca ľahko nezrelé deti sa pobytu v inkubátore vďaka daru môžu vyhnúť a umožnia im kontakt s matkou už od prvých chvíľ,“ dodáva FNsP Nové Zámky.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM