Správy

Ako sa seniori dostanú na očkovanie? Mesto spustilo novú službu, odvezie ich tam

Mesto na seniorov nezabúda. Nedávno im podalo pomocnú ruku pri registrácii na očkovanie. Aktuálne spúšťa novú službu.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa seniori dostanú na očkovanie? Mesto spustilo novú službu, odvezie ich tam
Zdroj: Mesto Nové Zámky

„Mesto ponúklo pomoc seniorom pri registrovaní do „čakárne“ na vakcínu proti kovidu. Popri zaregistrovaní do čakárne na očkovanie seniorov často vyvstane aj otázka, ako sa na očkovanie dostať. Na základe informácií z Ministerstva zdravotníctva SR mobilné vakcinačné jednotky v súčasnosti fungujú len pre zariadenia sociálnych služieb," informuje mesto Nové Zámky s tým, že zatiaľ nie je známy termín, kedy začnú byť aktuálne výjazdy aj do domácností.

Vedenie mesta sa preto rozhodlo zareagovať. V prípade čiastočne mobilných seniorov, ktorí by cestu na očkovanie do nemocnice vedeli s pomocou zvládnuť, radnica ponúka zapožičanie skladacieho invalidného vozíka a odvoz na očkovanie sociálnym taxíkom

„Toto auto má výklopné sedadlo na jednoduchšie nastupovanie a do batožinového priestoru sa zmestí aj vozík alebo iné zdravotné pomôcky," píše radnica.

V prípade záujmu stačí počas pracovných dní v čase od 8.00 do 16.00 hodiny zavolať na číslo 0908 177 744.

„Mesto je pripravené riešiť individuálne požiadavky obyvateľov, tak, ako nedávno pri 92-ročnej Novozámčanke, ktorej dcéra zvažovala, či vôbec môže prihlásiť mamičku na očkovanie práve kvôli problémom s dopravou pri jej obmedzenej mobilite," dodáva mesto Nové Zámky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nových Zámkov a okolia

🇸🇰 Seniorov na očkovanie odvezieme Mesto ponúklo pomoc seniorom pri registrovaní do „čakárne“ na vakcínu proti kovidu....

Posted by Mesto Nové Zámky on Thursday, March 25, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM