Anton Hrachovský Správy

Ako dlho si počkáte na urgente v Zámkoch? INEKO zhodnotilo aj tento ukazovateľ

Slovenské zdravotníctvo a jeho kvalita je na pretrase takmer neustále. Či už ide o kvalitu poskytovaných lekárskych služieb, prístupu ostatného personálu, vybavenia alebo stravy.

Ilustračný obrázok k článku Ako dlho si počkáte na urgente v Zámkoch? INEKO zhodnotilo aj tento ukazovateľ
Foto: Anton Hrachovský

Nedávno sme priniesli rebríčky hodnotenia slovenských nemocníc podľa nezávislého inštitútu INEKO. Zameral sa pritom na vybrané ukazovatele ako sú spokojnosť pacientov, kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, náročnosť diagnóz, hospodárenie a transparentnosť.

Koľko sa čaká na urgente v Zámkoch?

Množstvo pacientov, prípadne ich rodinných príslušníkov, sa sťažuje na neflexibilitu slovenských zdravotníckych zariadení. INEKO si posvietilo aj na niekoľko ďalších hodnôt, medzi nimi aj priemernú dobu čakania pacienta privezeného záchrankou na urgentný príjem.

Celoslovenský priemer 57 zdravotníckych zariadení (štátne univerzitné a fakultné nemocnice, všeobecné a detské fakultné nemocnice) sa za rok 2017 pohybuje na úrovni 16,3 minúty. Najrýchlejší je z tohto hľadiska personál Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, kde sa čaká v priemere iba 11,4 minúty.

V prípade Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky si pacienti v priemere počkajú až 19,4 minúty, čo je o vyše 3 minúty dlhšie, než je slovenský priemer.

Úplne najhoršie sú na tom z tohto pohľadu pacienti Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Kým sa dostanú na rad, počkajú si viac ako tretinu hodiny, presnejšie až 23,6 minúty.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM