Viktória Botošová Krimi

Akcia policajtov zacieli na vodičov: Dať si pozor pri šoférovaní, sa v Zámkoch a okolí oplatí!

Ak sa chystáte na cesty, zbystrite pozornosť! Policajti sa opäť chystajú na naše cesty. Vieme, na čo sa v teréne prioritne zamerajú.

Ilustračný obrázok k článku Akcia policajtov zacieli na vodičov: Dať si pozor pri šoférovaní, sa v Zámkoch a okolí oplatí!
Zdroj: TASR

Muži zákona sa opäť zamerajú aj na naše cesty. Keď aj vás nezastavia, netešte sa predčasne. Ak porušíte zákon o cestnej premávke, obálka s nepotešujúcim obsahom vás dostihne priamo doma!

„V období 30. kalendárneho týždňa bude prebiehať celoslovenská osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Na území Krajského riaditeľstva PZ v Nitre bude kontrola vykonaná na území okresov Nitra, Šaľa, Topoľčany, Komárno, Nové Zámky a Levice.

Policajti budú, podľa slov hovorkyne, dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd. Pôjde najmä o rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

„Polícia i touto cestou opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom,“ uvádza hovorkyňa Bruchterová.

Ako ďalej prezradila, polícia v poslednom období eviduje viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu účastníkov cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM