Anton Hrachovský Správy

Aj v Zámkoch možno vymeniť auto za bicykel: Mesto sa zapojilo do národnej kampane

Nové Zámky sa aj v roku 2019 prihlásili do celoslovenskej súťaže spájajúcej príjemné s užitočným. Je čas pripraviť sa na dochádzanie do práce na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Aj v Zámkoch možno vymeniť auto za bicykel: Mesto sa zapojilo do národnej kampane
Zdroj: Dnes24.sk

Pri neustálom raste počtu áut v mestách je pre udržanie zdravšieho životného prostredia nevyhnutné zmeniť dopravné návyky obyvateľov. Cyklodoprava je jedným zo spôsobov, ako to dosiahnuť a zároveň smerom k trvalo udržateľnému rozvoju mesta. Aj preto existuje kampaň s názvom „Do práce na bicykli“. Ideálna je hlavne pre tých, ktorí chodia do práce na bicykli, prípadne by radi tento spôsob dopravy vyskúšali.

Na bicykli aj v Zámkoch

Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré budú v období od 1. do 31. mája 2019 dochádzať do práce na bicykli. Najazdenú vzdialenosť si budú zapisovať do registračného systému na webe. Rovnako tak môžu urobiť študenti z rovnakej školy, ktorí budú na bicykli dochádzať do školy.

K 21. marcu je prihlásených 48 miest, vrátane Nových Zámkov, ktoré dodali doposiaľ tri tímy, rátajúce dokopy osem jazdov. Registrácia je možná až do 5. mája 2019.

Koordinátorkou pre Nové Zámky je Mária Skalová.

„Cieľom kampane Do práce na bicykli je podpora rozvoja nemotorovej, hlavne cyklistickej dopravy v mestách. Podstatou je vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce,“ uvádzajú organizátori kampane.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM