Správy

Aj takýto bol rok 2020 v Nových Zámkoch: TOP články, ktoré vás zaujali najviac

Rok 2020 je minulosťou. Niesol sa v znamení koronavírusu, no obyvateľov nášho mesta zaujali aj ďalšie témy.

Ilustračný obrázok k článku Aj takýto bol rok 2020 v Nových Zámkoch: TOP články, ktoré vás zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Jednotkou záujmu obyvateľov Nových Zámkov boli témy týkajúce sa koronavírusu. Medzi načítanejšími článkami roku 2020 tak hrali prvé husle. Týkalo sa to najmä informácií z prvej vlny pandémie a detailov o plošnom testovaní. Už tradične vás zaujali aj krimi správy.

Negatívnych informácií tak bolo počas celého roka viac ako dosť. Do nášho prehľadu sme preto vybrali iba články, ktoré sa netýkajú koronavírusu a krimi správ.

1. Čestný občan

Meno Vladimíra Krčméryho netreba zvlášť predstavovať. Vedeli ste však o tom, že tento známy lekár a vedec je už 20 rokov čestným občanom mesta Nové Zámky? Ocenenia sa mu dostalo ešte za prvého porevolučného primátora Nových Zámkov Ondreja Csandu. Náš článok z konca apríla sa stal najčítanejšou správou v roku 2020.

Čítajte viac

2. Moderné ihrisko

Nové Zámky sa zapojili do projektu Cultplay a v meste tak vyrástlo nové ihrisko. Na ihrisku o rozlohe 585 m2 vyrástlo 7 väčších vežičiek, 6 z nich má pripomínať historické bašty novozámockého hradu. Siedma veža je v strede ihriska. Okrem toho sú na ihrisku ďalšie 4 menšie vežičky, šmýkačky či lezecké mini steny. Mnohých zaujala hlavne suma, za ktorú bolo ihrisko vybudované. Ako sme vás vtedy informovali, pre projekt v Nových Zámkoch bolo vyčlenených takmer 400-tisíc eur. Na túto sumu prispel Európsky fond regionálneho rozvoja 85% (cca 340-tisíc eur), štát 10% (cca 40-tisíc eur) a mesto Nové Zámky 5% (cca 20-tisíc eur).

Čítajte viac

3. Kúpalisko lákalo

Po prvej vlne pandémie koronavírusu prišlo vytúžené leto. Zraky Novozámčanov sa upierali na otvorenie letného kúpaliska. Počas júna sme vás informovali o aktuálnom cenníku a prevádzkových časoch. Obyvatelia nášho mesta sa na letné radovánky poriadne tešili. Svedčí o tom aj fakt, že náš článok sa stal treťou najčítanejšou správou v roku 2020.

Čítajte viac

4. Stúpajúca hladina

Začiatkom februára sa počasie poriadne vybláznilo. Jeho vrtochy sa nevyhli ani Novým Zámkom. „Hladina rieky Nitra v Nových Zámkoch začala stúpať od podvečera pondelka 3. februára, kedy bolo nameraných 224 cm. Odvtedy stúpla hladina o viac ako dva a pol metra," informovali sme vás vtedy v našom článku. Autentické fotografie a video si môžete pozrieť po kliknutí.

Čítajte viac

5. Riaditeľ nemocnice

Náš prehľad TOP 5 najčítanejších článkov v roku 2020 zavŕši informácia z prostredia nemocnice. V apríli sme vás informovali o personálnych zmenách. Viacčlennú Radu riaditeľov vtedy nahradil a riaditeľom sa stal neurochirurg Daniel Žingor. „Rozhodli sme sa trojosobové štatutárne orgány vymeniť za jednoosobové. Je to jeden z dôvodov tejto výmeny," povedal vtedy minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Čítajte viac

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM