Anton Hrachovský Kultúra

Advent pocítime onedlho aj v Zámkoch: PREHĽAD najväčších vianočných lákadiel

Atmosféra najkrajších sviatkov sa v Nových Zámkoch krásne vystupňuje. Prinášame vám prehľad najväčších vianočných lákadiel v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Advent pocítime onedlho aj v Zámkoch: PREHĽAD najväčších vianočných lákadiel
Foto: Viktória Botošová

Na rozdiel od niektorých slovenských miest Nové Zámky organizujú vianočné podujatia už od začiatku adventu. O pripravovaných akciách informuje mesto na webovej stránke. V ponuke sú vianočné koncerty, divadlo i tradičné vianočné trhy. Okrem obrovského advetného venca, ktorý aj tento rok vyrastie na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch, je tak prichystaný pre obyvateľov mesta bohatý kultúrny program, ktorý potrvá takmer mesiac a pol, od Adventu do Troch kráľov. Kompletný program nájdete na webe mesta.

Program a časový harmonogram

Posvätenie advetného venca

Posvätenie advetného venca sa odohrá 27. novembra na Hlavnom námestí o 16:00, po ňom bude nasledovať predstavenie Anjel pri mne v Cisársko-kráľovská historická jazdiareň (18:00).

Vianočné tvorivé dielne

28. až 30. novembra sú pre pre žiakov ZŠ ale aj pre širokú verejnosť prichystané tvorivé dielne s vianočnou tematikou. Začína sa už od 9:00 v Regionálnom osvetovom steredisku.

Otvára sa Vianočná knižka

Vianočné sviatky si najviac vychutnávajú deti. Pre najmenších je pripravené čítanie rozprávok, začínajúce vždy o 15:00, počas nasledujúcich dní: 1.,2.,8.,9.,15. a 16. decembra. Konať sa bude v Knižnici Antona Bernoláka.

Vianočné trhy

V čase od 3. do 27. decembra bude Hlavné námetie patriť predovšetkým obľúbeným Vianočným trhom.

Zdobenie vianočných stromčekov

5. decembra sa bude na Hlavnom námestí od 8:00 konať zdobenie vianočných stromčekov. V ten istý deň podvečer o 17:00 nasleduje príchod Mikuláša na Hlavné námestie, kde sa stretne s detskými obyvateľmi mesta.

Vianočný koncert

Galéria umenia Ernesta Zmetáka bude 6. decembra o 17:00 dejiskom Vianočného koncertu, ktorý je súčasťou série podujatí Galéria plná hudby.

Zlaté Vianoce so zlatým levíkom

16. decembra sa v priestoroch kina Mier uskutoční Čarovný advent – súťaž v spievaní kolied, vyhodnotenie súťaže o najkrajší advetný veniec či výtvarnej súťaže. A prídu aj Vyšehradský koledníci.

Silvester 2016

Ako po iné roky, i tentoraz sa chystá veľká silvestrovská oslava na Hlavnom námestí. Začína sa už o 23:00.

Novoročný koncert

Nový rok privítame v Nových Zámkoch tradične – Novoročným koncertom. Ten sa odohrá 1. januára 2017 v podvečer o 18:00 v Dome Kultúry na Hlavnom námestí.

Novoročný trojkráľový koncert

Na Troch kráľov sa v koncertovaní pokračuje. Tentoraz sa novoročné melódie rozoznejú vo Františkánskom kostole.

Novozámocký ples princov a princezien

Cisársko-kráľovská historická jazdiareň bude 15. januára dejiskom plesu ušitého ako na mieru deťom z nášho mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM