Viera Sýkorová Rôzne

19. ročník CINEAMA 2011

Súťaž v amatérskej filmovej tvorbe a videotvorbe.

Pre tých, ktorí sa pokúsili o vytvorenie amatérskeho filmu alebo zhotovujú zaujímavé videá a radi by ich predviedli iným, ponúkame súťaž CINEAMA. Súťaž je charakterizovaná voľnou tematikou ako aj žánrom. Zapojiť sa môžu všetcia bez vekového obmedzenia.

Cineama je každoročne opakujúca sa trojstupňová postupová súťaž amatérskej filmovej tvorby. Môže sa jej zúčastniť každý filmový amatér, ktorý je občanom SR. Nie je tematicky vymedzená.

Súťaž vyhlasuje Národné osvetové centrum Bratislava z poverenia Ministerstva kultúry. Odborným garantom je Národné osvetové centrum Bratislava – ústav amatérskej umeleckej tvorby. Trojstupňová súťaž pozostáva z realizovaného regionálneho kola, krajského kola a celoštátneho kola. Realizátorom regionálneho kola v Komárne je Regionálne osvetové stredisko v Komárne.

Hlavným poslaním súťaže je vytvoriť podmienky pre zhodnotenie, prezentáciu slovenskej tvorby, poskytnúť možnosť pre porovnanie produkcie amatérskych filmov a videí v jednotlivých krajoch Slovenska a oboznámenie sa s tvorbou autorov rôzneho tematického, žánrového zamerania a technického spracovania. Vytvoriť podmienky pre stretnutie autorov s odborníkmi pre film a umožniť im vypočuť si odbornú analýzu ich súťažného filmu na rozborovom seminári, prípadne zúčastniť sa kolektívnej alebo individuálnej odbornej konzultácie

Uzávierka: do 11. marca 2011 je potrebné priniesť alebo zaslať práce do Regionálneho osvetového strediska v Komárne. ROS Komárno zašle príspevky do krajského kola.

Kontaktná osoba: Mgr. Jana Valkučáková,www.ros-komarno.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM